Search
Филтрирай по...

Прочистете организма си през пролетта

Прочистете организма си за пролеттаВсеки ден хиляди вещества навлизат в нашия организъм чрез въздуха, водата и храната, която поемаме. Много от тях са силно токсични и атакуват клетките ни. Постепенно те се натрупват в тялото и без да осъзнаваме увеличават опасността от редица заболявания. По този начин токсините:

  • Повишават риска от рак и ракови образования;
  • Вреди, причинени на мозъка и нервната система;
  • Понижават имунитета;
  • Увеличават свободните радикали;
  • Нарушават хормоналния баланс.

Време е за прочистване. Все повече хора започват да се подлагат на 7 или 14-дневна програма за прочистване на организма от токсините. Специалистите са категорични, че е най-добре това да става два пъти годишно – пролет и есен. По този начин тялото ни ще се освежи, ще укрепне и прочисти.

Първа стъпка. Детоксикиращата програма ще помогне на хората, които имат стомашно-чревни проблеми, ще намали апетита и ще възвърне баланса на червата.

Втора стъпка. Детоксикацията помага на черния дроб и дебелото черво да се справят с токсините. По този начин след приключване на програмата ще се почувствате като нови – леки и преродени. Важно е да изберете програма, която да премахне токсините, но същевременно да внася достатъчно витамини, минерали, белтъчини, сложни въглехидрати, фибри и фитонутриенти. Ако имате сериозни здравословни проблеми, като колит, язва или диабет, задължително преди да започнат програмата по детоксикация, трябва да се консултират с лекар. Пречистващата програма не се препоръчва на бъдещи майки.

Пречистете черния дроб. Основното в детоксикацията е изчистването на черния дроб. Това може да стане като приемате прясно изцедени сокове от плодове, зеленчуци и същевременно ги съчетавате с билки като глухарче и млечен бодил.

Билкови слабителни. Високо-ефективна билкова слабителна формула подобрява кръвообращението на жлъчката и облекчава запека.Приемайте билките с много вода, но не по-дълго от две седмици. Сената е най-доброто средство за това.

Прочистващи билки. Коренът от глухарче е най-подходящ за детоксикацията. Той подобрява чернодробната функция и стимулира отделянето на жлъчката от жлъчния мехур.Глухарчето съдържа всички необходими хранителни соли, необходими на организма за пречистване на кръвта. Тази билка подобрява кръвообращението, укрепва слабите артерии, почиства кожата и възстановява баланса на стомаха.

Билкови диуретици. Използвайте билките и като диуретик. Така чрез урината ще изхвърлите нежеланите токсини от организма си, ще намалите оттоците,  подпухналостта и ще стимулирате по-лесното прочистване на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top