Search
Филтрирай по...

Пушенето усилва симптомите на ПМС

Пушенето усилва симптомите на ПМС

Учените откриха още една причина да се преборим с вредните си навици. Според последните медицински изследвания на жените, които страдат от болезнен предменструален период ще помогне отказът от цигарите.

Специалисти от щата Масачузетс твърдят, че при 27-44 годишните пушачки предменструалният синдром се наблюдава 2 пъти по-често отколкото при жените, които не пушат. При това рискът от поява на такива симптоми като болки в кръста, подуване на корема, слабост и акне се увеличава значително през първите 2-4 години след като жената е запалила първата си цигара.

Резултатите от предишни изследвания сочат, че пушенето може да повлияе върху нивото на хормоните естроген, прогестерон и тестостерон, които са свързани с появата на ПМС. Освен това е доказано, че при пушещите дами проблемите с регулярността на менструалния цикъл и нивото на витамин D в организма се наблюдават значително по-често.

Според статистиката от ПМС страдат 20% от жените. При някои от тях симптомите на предменструалния синдром са толкова силни, че в този период те не са в състояние да извършват ежедневните си дейности.

Ревита Ви препоръчва:

Кудзу (корен), 613 mg

Витекс (плод), 400 mg

Иглика масло, 1300 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Малина (лист), 480 mg

Мега Ефа Бленд, 1350 mg

Коноп § протеини § фибри, 454 mg

Конопено маслo, 237 mg

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Ленена пудра, 454 mg

Крил масло, 500 mg

Пореч масло, 1300 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top