Search
Филтрирай по...

Пчелен прашец – енергия и сила не само за спортисти

В България, пчелният прашец е познат със своите лечебни качества от дълги години. В Европа и Америка той добива популярност едва в последните няколко десетилетия, но ползата от неговата употреба е клинично доказана. Още повече, че пчелният прашец е съставен само от биосъставки, без неорганични добавки. Всичко това прави пчелния прашец изключително полезен за повишаване на силата и енергията не само при спортисти, но и при малки деца и хора, които не се занимават със спорт.

Витамин А, В комплекс и C в един естествен продукт

Пчелният прашец е особено полезен, когато се комбинира с правилно хранене и други хранителни добавки, които са богати на витамини. Тъй като пчелният прашец е богат на витамин А, В комплекс и C, не бива да се предозира в комбинация с други добавки, съдържащи гореизброените витамини. Също така, не бива да се забравя, че пчелният прашец е суплемент и не трябва да се използва като алтернатива на пълноценното хранене.

Много често пчелният прашец се използва като спортна добавка от активно спортуващите. Това е напълно оправдано и препоръчително, тъй като той се усвоява много добре от организма при продължителни натоварвания. Особено добре се разгражда и усвоява след дълги анаеробни дейности като джогинг, тенис на маса, футбол, скачане на въже, коремни преси и други. В по-малка степен се усвоява при аеробни дейности като вдигане на тежести и фитнес, но когато те се комбинират с коремни преси, ефектът се повишава.

Препоръчително е приемането на пчелен прашец като средство за повишаване на имунната система. Бъдете внимателни с дозировката и съобразете дозата си с начина на живот и моментното си физическо състояние. Макар и рядко, пчелните продукти могат да предизвикат алергични реакции, така че не вземайте повече от препоръчителната дневна доза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top