Search
Филтрирай по...

Първи стъпки срещу грипа

Първи стъпки срещу грипа Въпреки че навън грее топло слънце, само след една – две седмици небето ще се смръщи и ще започне да вали и застудее. Есента приближава неумолимо, а с нея и настинките и грипа. Повечето хора знаят, че едно от най-изпитаните средства, за да се предпазят от бацилите е да си мият ръцете редовно в продължение на 20 – 25 секунди със сапун. Това е първата линия на защита срещу „зимните” болести. Има обаче и други начини, за да изгоните вирусите и да сте здрави през цялата зима.

Стъпка 1: Редовно дезинфекцирайте кухненска мивка, кофата за боклук, банята и по-специално ваната. Това са местата в дома, където се събират най-много микроби. Поставете малка кърпичка с дезинфектант на вратата, за да може всеки, които влиза да избърсва обувките си там. Сменяйте редовно (най-малко през 1 седмица) кухненската гъба. Всяка седмица трябва да почиствате и миялната машина основно. Не забравяйте да перете чаршафите и калъфките за възглавници през 10 дни.

Стъпка 2: Разхождайте се всеки ден. Дори да не обичате да спортувате, разходката е идеално средство за закаляване. Проучвания сочат, че редовната физическа активност намалява опасността от настинка и грип.

Стъпка 3: Вземайте пробиотици.Тези добри бактерии помагат за укрепване на имунната система и по този начин ще се справите по-лесно с вирусите и бацилите. Пробиотиците са живи микробни хранителни добавки, които са много полезни за вътрешния микробен баланс на човек. Благодарение на тях организмът възвръща нормалното равнище на добри бактерии и повишава имунитета си. Съществуват доказателства, че те намаляват холестерола, регулират кръвното налягане, предпазват от заболявания на дебелото черво. Не на последно място пробиотиците успешно се борят със стреса и се използват за подмладяване на организма.

Ревита Ви препоръчва
Перли WINTER+ (Зимен сезон)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли IC (Интензив)

Перли Ацидофилус

Примадофилус Кидс, 80 mg

Примадофилус, 63 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top