×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Морският зърнастец, наричан още Ракитник, Облепиха и Сибирски ананас, е многогодишен храст или дърво, което расте в Източна Европа и Централна Азия. От векове насам, китайците го използват като храна и лекарство. В Европа, особено в Германия и Скандинавските страни, плодовете на растението масово се използват за приготвянето на конфитюри и сладка, а в Монголия, Индия и Китай – за производство на сокове.

Ракитникът е добре известен със своите антиоксидантни свойства – в състава на оранжевите му плодове влизат компоненти като витамините С и Е, фолиева киселина, каротеноиди, флавоноиди и мастни киселини. Маслото, извличано от семената на ракитника, също е богато на мастни киселини, витамините Е и К, каротеноиди и стероли. По вкус, ракитниковият плод наподобява ароматна комбинация от портокал и праскова, но съдържанието на витамин С в него е цели 15 пъти по-високо от  количеството витамин С в портокаловия плод! Що се отнася до витамин С, плодовете на ракитника заемат челно място сред всички останали плодове – в  100 гр плод може да се съдържат от 114 до 1500 мг от мощния антиоксидант.

Редица изследвания категорично посочват, че съставките в плода и семената на ракитника, са изключително полезни срещу кожни и храносмилателни смущения, и също толкова ефикасни в лечението на кашлици от различен произход. Традиционната китайска медицина например, отдавна се възползва от полезното действие на ракитника и отдавна го използва като противовъзпалително и отхрачващо средство. Според последни съвременни проучвания, ракитникът може да бъде доста ефикасен и срещу атопичен дерматит или кожни изгаряния.

Интересен факт е, че Морският зърнастец  дава обещаващи резултати в лечението и превенцията на ракови заболявания. Изследване, публикувано в едно от изданията на Journal Of Medical Research през ноември 2009 г., обяснява за клинични тестове върху екстракт от Облепиха. Филтрираният и разтворен в двойно дестилирана вода екстракт, бил добавен към култура от човешки ракови клетки. Резултатите показали, че екстрактът от Облепиха: 1.защитава човешката клетка от мутации при радиационно облъчване; 2.значително понижава ефекта на радиационно облъчване, причиняван от произведените, благодарение на нарушения клетъчен метаболизъм, свободни радикали.

Освен всичко, споменато до тук, се оказва, че екстрактът от Ракитник дава задоволителни резултати и при лечението на сърдечно-съдови заболявания. Клинични тестове, проведени в Китай върху 128 пациенти с исхемична болест на сърцето, доказват тази информация. Участниците в изследването трябвало да приемат екстракт от Ракитник по 10 мг, три пъти дневно, в продължение на шест седмици. Когато експериментът приключил, станало ясно, че здравословното състояние на всички 128 души значително се подобрило. Специалистите установили понижение в нивата на „лошия“ холестерол и подобрение в сърдечните функции, като наред с това болките в гърдите и усещането за стрес  у пациентите били почти редуцирани.

В състава на Морския зърнастец влизат и противовъзпалителни химикали, които имат свойството да намаляват подуването, зачервяванията и болката при акнеична кожа. Маслото, извлечено от месестата част на плода или от семената, съдържа противомикробни съединения и може да се нанася директно върху кожата, с цел успокояване на възпалената кожа.

В растението се съдържа естествена концентрация на Омега мастни киселини, включително и така ценните  Омега-7 мастни киселини. В сайта https://www.seabuckthorninsider.com/, се посочва че освен в Морския зърнастец, Омега-7 мастни киселини се съдържат само в още едно друго растение – Макадамията. С уточнението обаче, че Омега-7 мастни киселини в Морския зърнастец са два пъти повече, в сравнение с Макадамия. Именно наличието на Омега-7, прави Ракитника толкова полезен при стомашно-чревни проблеми и язви.

Клинични тестове с мишки, проведени през 2011 г., показват че Облепиха може да се употребява и с цел редуциране на телесното тегло. За целта, авторите на изследването използвали 2 мишки, които подложили на еднакъв хранителен режим . Специалистите включили масло от Облепиха само към менюто на едната мишка. Резултатите показали, че мишката, към чиято храна не бил включван екстрактът, увеличила размерите и теглото си, докато другата дори отслабнала. В тази връзка, https://www.seabuckthorninsider.com/ ни информира, че есенциалните мастни киселини са в състояние да окисляват мазнината, която с нищо не допринася за функционирането на организма, като по този начин предотвратяват излишното й натрупване. По този начин, есенциалните мастни киселини възпрепятстват покачване на телесното тегло.

Ракитникът е много полезно за здравето на човешкия организъм растение. Но има и някои случаи, в които трябва да съобразим приема му с наличието на определени заболявания или състояния. Екстрактът  трябва да се приема с повишено внимание при хора с автоимууни заболявания и нарушения в сърдечния ритъм. Онези, които приемат медикаменти против аритмия, противоракови препарати или лекарства, повлияващи имунната система, също  е необходимо да направят консултация със специалист, преди да започнат да приемат екстракт от Ракитник. Употребата му може да повиши риска от кървене и да доведе до ниски нива на кръвната захар и кръвното налягане.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.