Search
Филтрирай по...

Ранобудниците се учат по-добре

Ранобудниците се учат по-добре В колко часа ставате? Рано, рано или обичате да си поспивате? Проучване на американски учени показва, че учениците и студентите, които са на крак рано сутрин имат много по-добри оценки от останалите. Според резултатите от изследването, проведено в Тексас (САЩ) ранобудниците имат с почти 1 – 1 ½ единици повече от средния успех на тези, които си поспиват повече. Учените помолили група от 850 доброволци да попълнят въпросник, в който основните въпроси били “Кога обикновено се събуждате?” и “В колко часа най-често си лягате?” Оказало се, че студентите, които са в леглото навреме и стават рано са по-продуктивни от колегите си.
Защо се получава така? “Най-вероятната причина е, че сутрин човешкият мозък по-лесно запаметява, студентите са отпочинали, те възприемат материята без проблеми. Трябва да се отбележи обаче, че става въпрос само за тези, които си лягат на време и спят поне 8 часа” казва д-р Даниел Дж. Тейлър, доцент по психология в Университета в Северен Тексас (САЩ). “Ранното лягане предпазва и от изкушения като пиене и щури купони, които пречат на академичните постижения”, допълва той.
Ако обаче сте от хората, които обичат да си поспиват, опитайте се да промените графика си. В продължение на седмица, ставайте 30 минути по-рано от обичайното. След това настройте будилника с още 30 минути по-рано.
Наскоро друго проучване показа, че студентите, които страдат от безсъние също имат проблем с оценките си. В него са участвали над 70 души. Оказало се, че лоши бележки имат:

70% от тези, които срещат трудности при заспиването;

66%, които се събуждат през нощта и не могат да заспят;

73%, които спят само по 3 – 4 часа.

Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Мелатонин, 2.5 mg

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top