Search
Филтрирай по...

Рибеното масло пази от възпаление на венците

За да оценят дали рибеното масло в действителност служи като допълнителна терапия при лечение на болести на венците, учените от Университета в Южна Австралия анализирали резултатите на осем проучвания. Пародонтитът е възпаление на венците, което увеличава риска от инсулт и други сърдечни проблеми.

Изследването доказало, че комбинацията от рибено масло с аспирин е най-подходящата за доброто състояние на венците. За това зъболекарите препоръчват рибеното масло за здрави зъби и венци. Според д-р Куотс, водещ автор на проучванията, трябва добре да се уверим, че диетата ни съдържа достатъчно количество Омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за поддържане на цялостното ни здраве. Препоръчително е да ядете риба два пъти в седмицата.

Изводите, че рибеното масло предпазва от пародонтит, намалявайки възпалението на тъканите около зъбите, е още един щрих в богатата палитра на лековитите му свойства. Добре известно например, е,  че маслото от дива тихоокеанска сьомга съдържа солидно количество полиненаситени мастни киселини  Омега-3  и притежава широк диапазон на действие: сърдечно-съдови заболявания, артрити и артрози от всякакъв произход, автоимунни заболявания, профилактика на злокачествени заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top