×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Рискът от диабет намалява, ако ядете бавно Старите баба казват „Дъвчи 100 пъти преди да глътнеш”. За съжаление много деца, а и възрастни се хранят бързо, гълтат храната без да сдъвчат и я пробутват със сок или безалкохолни напитки. Учени от Литва обаче доказаха, че колкото повече дъвчете храната, толкова по-малък е рискът да се разболеете от диабет. Ако спазвате съветите на баба си, опасността от захарна болест ще намалее с над 2.5 пъти. „Скоростта на хранене влияе върху здравето на човек”, казва д-р Лина Радзевич, ръководител на изследването. Диабетът е често разпространено заболяване, което засяга близо 6.4% или 285 млн. души по целия свят. Тя може да доведе до редица усложнения като инфаркт, инсулт, уврежда очите, краката и бъбреците. В Европа над 25 млн. Пациенти са диагностицирани с диабет. В много страни болестта е сред основните причини за смъртност. Близо 70 – 80 % от хората с диабет умират от сърдечносъдови проблеми. „Забелязваме истинска пандемия от диабет. Тя се дължи на редица рискови фактори – нездравословен начин на живот, нездравословна храна, стрес, замърсяване, липса на физическа активност и други. Важно е да намерим рисковите фактори и да ги намалим до минимум”, допълва още д-р Радзевич. Това не е първият пробив в областта на захарния диабет на д-р Радзевич и колегите й. Наскоро те установиха, че редовната консумация на кафе (четири и повече чаши) намалява опасността от захарна болест.
В новото изследване са взели участие 234 пациенти с диабет диагностицирани наскоро и 468 здрави доброволци. Всички те трябвало да попълнят подробен въпросник за начина си на живот, хранене и др. Учените изследвали и редица физически данни на участниците. Оказало се, че колкото по-бавно се храни човек и колкото по-често дъвче храната си, толкова по-малък е риска от диабет.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.