×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Как да си помогнем при проблем с лимфните възли?При съществуващ проблем, най-доброто, което може да направите е:

  • Преглед при личния лекар или друг специалист по вътрешни болести

  • Изследвания, назначени от лекаря

  • Консултация с друг специалист /ако е необходимо/

  • Лечение


 Ако се налага медикаментозно лечение, добре е да се изпълни точно, като междувременно се спазва диета, приемат се хранителни добавки, прилага се рейки и мудри и, в зависимост от състоянието, може да се добави лек комплекс от физически упражнения, чи гун упражнения  или йога асани за стимулиране на кръвообръщението, лимфотока и метаболизма, което на практика подобрява функцията на имунната и лимфната системи, съотв. лимфните възли.

Рейки

  • ежедневен пълен /или кратък сеанс /Упражнение лимфни възли 2Упражнение лимфни възли 1

  • леко потупвате върху гръдната кост за стимулиране на тимусната жлеза, след което подавате рейки

  • Допълнително се подава и на надбъбреците – правите лек кръгов масаж в областта, поставяте ръцете и активирате енергията със символа на силата.


 

Комплекс от мудри – изпълнява се по възможност на спокойно, тихо място, в седнало или легнало положение на тялото, затворени очи. Насочвате внимание към мястото на допира на пръстите с мисъл за оздравяващия ефект, който очаквате. Времетраенето на комплекса като начало, може да е само няколко минути, за да се настроите постепенно към оздравителния процес и новите усещания.

  1. Гиан мудраЗапочва с Гиан мудра - повишава енергийния потенциал,обменните процеси, кръвообращението. Осигурява цялостен баланс и хармония.Изпълнение: Върховете на палеца и показалеца се докосват без натиск. Останалите пръсти са свободно изправени.
    Дозировка: Без ограничение.Гиан мудра - повишава енергийния потенциал,обменните процеси, кръвообращението. Осигурява цялостен баланс и хармония.


Изпълнение: Върховете на палеца и показалеца се докосват без натиск. Останалите пръсти са свободно изправени.
Дозировка: Без ограничение.

  1. Баланс на енергийната система 


2. Баланс на енергийната система   Баланс на енергийната система 3 Баланс на енергийната система 4 Баланс на енергийната система 5

Изпълнение:1. Десният палец се обхваща с четирите пръста на лявата ръка. Левият палец опира отстрани в основата на дясната китка. След няколко минути се изпълнява с левия палец. 2. Десният показалец се обхваща от четирите пръста на лявата ръка. Левият палец опира в центъра на дясната длан. След няколко минути се изпълнява с левия показалец. 3. Четирите пръста на лявата ръка обхващат десния среден пръст. Левият палец стига в центъра на дясната ръка. След няколко минути се изпълнява с левият среден пръст. 4. Левият безименен се обхваща от четирите пръста на дясната ръка. Десният палец опира в центъра на лявата длан. След няколко минути се изпълнява с десния безименен. 5. Лявото кутре се обхваща от четирите пръста на дясната ръка. Десният палец опира в центъра на лявата ръка. След няколко минути се изпълнява с дясното кутре.
Дозировка: Без ограничение.

Атманджали

 

Завършва се с Атманджали.

 

Хармонизира и активизира съвместната дейност на двете мозъчни полукълба, както и организма като цяло.
Изпълнение: Дланите се събират една към друга и се насочват към небето, на височината на гърдите, гърлото или пред челото – доверете се на интуицията си.
Дозировка: Без ограничение. Изпълнява се самостоятелно или в края на комплекса, след всички други мудри, за цялостно хармонизиране на енергиите.

Към комплекса могат да се добавят и други мудри, но като начало три са достатъчни. С времето може да променяте и обогатявате комбинацията. Този метод, заедно с рейки, е най-подходящ за хронично болни и изтощени хора, защото не изисква почти никакви усилия, а при редовно всекидневно приложение дава добри резултати.

 Диета – храни подходящи за поддържане на здрава имунна система през есента и зимата.  Риба и морски продукти, богати на белтъчини, полиненаситени мастни киселини, йод, рибено масло.  Млечни продукти с живи бифидо бактерии. Зърнени каши, богати на фибри.  Ябълки, шипка и мед.
При заболяване диетата се оформя в зависимост от специфичните изисквания на организма.

 Хранителни добавки и билки за профилактика и в подкрепа на лечението

 Collactate, 400 mg

Витамин С & биофлавони, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С & шипка, 500 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Ехинацея, 30 ml (без алкохол)

Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК

Мико дифенс, 1 000 mg

Самбукус, 200 mg

Самбукус сироп, 120 ml

Самбукус (без захар) сироп, 120 ml

Билков чай Лимфодрен за прочистване и подобряване на лимфната система. Приема се, ако лекарят прецени, че е подходящо.

Състав: цвят от хибискус, листа от глухарче, цвят от калуна (пирен), цвят от невен, цвят от детелина, цвят от ехинацея, корен от пирей.

Приготовление: една с.л. от сместа се запарва с 250 мл. вряща вода за 20 мин. и след това се прецежда. Чаят се пие топъл 1-2 пъти дневно.

Здравословен начин на живот – здравословно хранене, физическа активност – туризъм, спорт, всекидневни физически упражнения, поддържане на добра хигиена на тялото, в дома и на работното място, чистота на чувсвата и мислите, със сигурност ще поддържат лимфната и имунната ви система в отлично здраве.

 

За допълнителна консултация по методите, ПИШЕТЕ ни!

 

Текст: д-р Аелита Петрова
лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

 

 

Коментари (2)

    • Galina Vasileva
    • 2014-11-16 22:50:31
    Здравейте, д-р Петрова, Очарована съм от компетентното ви мнение, съчетано с рейки и мудри относно лимфната система. Проблемът ми е, че горната част на ходилата на краката ми /до под глезените/ се подуват непрекъснато до степен, че не мога да обуя обувките си. Лекар ми каза, че вероятната причина е от застояла лимфа. Въпреки че спихват за няколко дни, след това ходилата ми отново се подуват сами. Аз съм от Русе и ми правиха и няколко рейки санса, но ми обясниха, че рейки енергията не може да се насочва към определена част, а просто навлиза през главата и отива - оправя - там, където е нужно. ЗА съжаление, не получих никакво облекчение до момента от 12 сеанса. Може да не са направени правилно. Не обвинявам никого и вярвам в помощта на рейки и всички други методи. Започвам да правя мудрите, които сте описала. Моля за Вашето мнение, какво допълнително мога да направя освен мудрите и чай, за да мога да се спася от мъчителния проблем, който не ми позволява да обувам обувките си - в моментите на подуване краката ми стават с няколко номера по-големи. Доверявам се на Ревита и на Вас, тъй като вече членове на нашето семейство са закупували добавки от Ревита, които се оказаха изключително сполучливи и действат. Вярвам, че вие ще ми помогнете да намеря разрешение на моя проблем . Благодаря Ви предварително!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2014-11-20 16:03:03
    Здравейте, Лечението на лимфните отоци е трудно и продължава понякога цял живот. Рехабилитацията включва различни методи от физикалната медицина - ръчен лимфен масаж – тип дренаж, апаратен лимфен дренаж, лечебна физкултура, хигиена на кожата за предотвратяване на инфекциите, носене на компресивни чорапи и др. под контрола на специалист физиотерапевт и съдов хирург. Рейки може да бъде в помощ на лечението, ако вие самата се обучите да използвате метода. Във вашия случай е затруднено протичането на енергията /кръв, лимфа, нервни импулси/ в краката. Ето защо, за добър ефект е необходимо преди всеки рейки сеанс да се правят общо раздвижващи упражнения, като се наблегне на тазобедрени, коленни и глезенни стави и т.н. заземяване /пускане на корени/, а сеанса да завършва с ходилата. Сеансите в началото да са кратки, 10-20 мин. по 1-2 пъти на ден. Посоченият в статията комплекс от мудри също е подходящ, започнете с 5-10 мин. Обърнете внимание и на храната, тялото ви има нужда от детоксикация. Нито рейки, нито мудрите ще помогнат, ако се храните нездравословно и не се движите достатъчно. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.