×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
В основата си човек има троична структура и най–общо може да се представи по следния начин:

  1. Дух

  2. Душа / висше Аз/

  3. Личност /нисше Аз/

    • Ментално тяло

    • Емоционално тяло

    • Физическо тяло – плътно физическо тяло и фино тяло




Целта на човешката еволюция е пълна реализация на душата и тъй като душата може да се осъществи единствено чрез личността, на практика това означава личност, ръководена не от лични пристрастия и интереси, а от потребностите на душата за служене.



Плътно физическо тяло




Плътното физическо тяло е тялото, което виждаме и усещаме с обичайните си сетива. Негова задача е да осигури форма и защита за живота на душата в този свят и да служи като енергиен проводник.

Изградено е от клетки, тъкани и органи, групирани във функционални системи:

  • Ендокринна система

  • Нервна система

  • Сърдечно – съдова система

  • Дихателна система

  • Пикочо – полова система

  • Храносмилателна система

  • Опорно – двигателна система

  • Покривна система – кожа и лигавици.


 

В Ендокринната система са свързани жлезите с вътрешна секреция – епифиза, хипоталамус, хипофиза, щитовидна жлеза, тимус, панкреас, надбъбреци, яйчници / тестиси.

Нервната система е подразделена на Централна нервна система /ЦНС/ – главен и гръбначен мозък и Периферна нервна система /ПНС/ – нерви влакна, нерви провеждащи импулси от ЦНС към прицелните органи – мускули, вътрешни органи и нерви, провеждащи нервни импулси от тъканите към мозъка.

Сърдечно – съдова системасърце и кръвоносни съдове – артерии, вени, лимфни съдове, кръв – кръвни клетки и кръвна плазма.

Дихателна системадихателни пътища – нос, ларинкс, трахея, бронхи ; бял дроб – ляв и десен дял, дихателна помпа – гръдна стена и дихателни мускули.

Пикочо-половата система – бъбреци, уретери, пикочен мехур, уретра, мъжки/женски полови органи.

Храносмилателна система – уста, зъби, език, слюнчени жлези, хранопровод, стомах, черва, черен дроб, жлъчен мехур, панкреас – екзокринен, далак.

Опорно-двигателна система кости, мускули, стави – ставни връзки, ставен хрущял, вътреставна течност.

Покривна системакожа и лигавици.



Фино физическо тяло /етерно тяло/


В усилията си да разберат механизмите на действие във финото тяло, хората са създали най-различни теории, които намират все повече доказателства чрез днешните методи за научни изследвания.

Етерното тяло /наричано още жизнено тяло, етерен двойник, фино физическо тяло/ е копие на по-плътния си двойник. Неговата функция е да складира лъчите на получената светлина и топлина, излъчвани от слънцето, и да ги препраща чрез далака до всички части на плътното физическо тяло.

Изградено е от по-фина материя и неговото осъзнаване е следващата стъпка напред за човечеството. Обект на изследване от съвременните учени и признат природен факт от все повече лекари.

Етерните излъчвания на тялото могат да бъдат твърде нездравословни и опасни за ума, и в пречистване на финото тяло е ключът за физически здраво, психически устойчиво и здравомислещо човечество.

Тайната на безопасното и смислено ясновидство и ясночуване също се крие в пречистването на етерния носител / тяло/.

Своята система Рейки за изцеление на тялото и духа, д-р Микао Усуи основава върху традиционната китайска медицина и ци гун. Според тях етерното тяло се състои от фина мрежа енергийни канали /меридиани/, които достигат до всяка клетка на физическото тяло и го снабдяват с енергия. По форма е подобно на плътното тяло и заема пространство малко по-голямо от него. Свързано е с нервната система и с етерното тяло на земята. Всички енергии протичат през етерното тяло, независимо от техния произход.

“То се оживява и контролира от мисълта и чрез мисъл може да бъде доведено до пълна работна активност. Това става чрез правилно мислене, а не чрез дихателни упражнения и държане на носа. Когато се схване това, могат да се избегнат много опасни практики и хората ще бъдат нормално и надеждно ръководени от този най-могъщ инструмент – жизненото тяло. Искрено желая бързо да се достигне до тази цел” – Джуал Кхул.


Упражнение за релаксация


Независимо дали мислим твърде много или никак, дали работим или не вършим нищо, дали спим много или малко, дали храната ни е богата на протеини или сме вегетарианци, ние натрупваме напрежение. И то се изразява в различните нива на човешката личност. Натрупва се в мускулите, натрупва се в емоциите, натрупва се и в ума. Появяват се болки и сковаване, най-често във врата и раменния пояс, ставаме раздразнителни, заядливи, гневливи, умът ни често “зацикля”, а мислите са “черногледи”.

Това вътрешно напрежение влияе върху общото психическо състояние и се проявява както в нещастния семеен живот, в хаоса и безредието на социалния живот, така  и в агресията и войните между общностите и нациите.

Всички Учители казват, че спокойствие може да се намери само вътрешно, то никога не идва отвън. Следователно, за да е животът ни здрав и спокоен, трябва да се научим да отпускаме и хармонизираме собственото си тяло и ум.

Повечето хора смятат, че релаксацията е нещо много просто - лягаме и затваряме очи. Но все още никой, освен учените, дори не разбира какво всъщност означава релаксация. Уморен сте, затова отивате и си лягате, като смятате, че това е релаксация. Обаче докато не се освободите от мускулното, умственото и емоционалното напрежение, никога няма да можете да се отпуснете. Въпреки възможното повърхностно чувство за благоденствие повечето хора през цялото време си остават напрегнати. Те имат навика да си гризат ноктите, да се чешат по главата, да си поглаждат брадичката или да потрепват с крака. А може и да крачат насам-натам неспокойно, непрекъснато да говорят, постоянно да показват раздразнение или да не спират да пушат.

И така...

Вечер, преди да заспите, легнете по гръб, разтворете малко краката и раздалечете ръцете от тялото с длани нагоре, но ако не ви е удобно, може и да са с дланите надолу. Най-важно е да се чувствате удобно, така че наместете се да ви е удобно. Затворете очи и насочете вниманието си към стъпалата, размърдайте пръсти, стегнете ги, а после ги отпуснете и си повторете няколко пъти наум, бааавно и напевно “отпууускам се, отпууускам се, отпууускам се” или “аз се отпускам, аз се отпускам, аз се отпускам” – както ви е по-приятно. С времето може да си съставите друга фраза, която да ви отпуска. Насочете вътрешния поглед /вниманието/ към цялото стъпало – раздвижете го, напрегнете го, а после отпуснете и повтаряйте “отпускам се”, докато ви е приятно. Преместете вниманието върху глезена и направете по същия начин – напрежение – отпускане. И така до главата. Упражнението трае около 10 минути. В тези 10 минути вие сте мислили единствено за тялото си, а чувствата са били съзидателни. Мускулите релаксират благодарение на ритъма напрежение – отпускане. Изпълнявано всеки ден, упражнението води до вътрешен покой и увереност. След време ще откриете, че сте готови да го удължите и усложните.

Сложете едната ръка на гърдите, другата на слънчевия сплит и...лека нощ...

 

В следващите статии ще разглеждаме по-подробно функционалните системи в плътното и финото тяло и ще предлагаме упражнения за практикуване на наученото.




 



Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.