Search
Филтрирай по...

Сбогувайте се със стреса

Сбогувайте се със стресаШефът ви крещи още в понеделник сутрин, съпругата ви недоволства, че не сте изхвърлили боклука, а колата не пали? Какво може още да се случи?! Кажете “Стоп” на всичко това и погледнете откъм позитивната страна на живота. Време е за се сбогувате със стреса.

Смейте се!
Дори не всичко в живота ви да се е подредило напълно усмихнете се. Има много неща, за които да се притеснявате, но ако постоянно сте под стрес едва ли ще решите проблемите си по-бързо. Опитайте се да видите смешната страна на живота. Забавлявайте се повече. Гледайте комедийни сериали по телевизията. Запомнете, че чрез смеха вие вкарвате допълнително кислород в белите си дробове, а по този начин във всички органи. Докато се смеете нивото на стрес пада и се чувствате много по-добре. Ако напрежението в работата и у дома е голямо, вземайте жълт кантарион в продължение поне на 3 месеца. Той ще ви успокои и ще ви помогне да се отпуснете.

Вземете си домашен любимец!
Куче, котка или дори рибки… изберете животинче, с което може да играете, да му обяснявате любовта си, да се отпускате. По този начин тялото ви отделя хормоните на щастието, кръвното ви налягане пада и дори имунната ви система се подобрява.

Почистете! Започнете със зимното почистване. Време е да изхвърлите всички ненужни вещи още сега. Отървете се от дрехите и кашоните, които не сте използвали с месеци. Проверете кутиите, които сте захвърлили в мазето. Почистването ще намали стреса и напрежението, а освен това ще се сбогувате и с 300 калории за час.

Заредете се с витамини. През зимата организмът ни се изчерпва от витамини и минерали, защото плодовете и зеленчуците, които ядем не са пресни. Ето защо всеки ден след закуска вземайте мултивитамини. Те се усвояват напълно от тялото и му доставят всички необходими вещества, от които се нуждае през този сезон. По този начин ще сте изпълнени с енергия. Проучвания показват, че хората, които приемат допълнително количество Витамин С са по-устойчиви на стрес и напрежение.

Пейте.
Без значение дали може да се кандидатирате за Мюзик Айдъл пуснете радиото и не се срамувайте да му припявате. Изследване, проведено наскоро показва, че хората, които пеят под душа са много по-здрави. Чрез песента вие ще подобрите сърцето и ще укрепнете имунната си система.

Разхождайте се.
Упражненията са чудесен начин да се справите със стреса. По този начин тялото ви произвежда повече ендорфини – хормоните на щастието. Специалистите съветват да се разхождате всеки ден поне по 30 минути.

Дъвчете дъвка.
Тя не само ще освежи дъха ви, но според изследвания ще намали напрежението, кръвното налягане и високия холестерол. Според проучване, проведено в САЩ хората, които ежедневно дъвчат дъвка рядко изпадат в депресия.

Отдайте се на страстни ласки.
Сексът е един от най-добрите начини за намаляване на напрежението и стреса. Само 20 минути в леглото ще ви накарат да се почувствате на седмото небе.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Жълт кантарион, 420 mg

Мака (корен), 525 mg

Епимедиум/ Разгонен козел, 500 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Годжи бери, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top