Search
Филтрирай по...

Сбогувайте се с килограмите без диета

Сбогувайте се с килограмите без диетаМного хора смятат, че диетата и упражненията са единственият начин да се справят с нежеланите килограми, да изглеждат стройни и със стегнато тяло. Истината е, че има и други, алтернативни начини за това. Ще ви предложим няколко не толкова познати метода, благодарение на които може да се сбогувате с килограмите.
Разбира се, в основата на загубата на тегло е да сте по-активни и да приемате по-малко калории. Добре е да разберете, че няма магична пръчка, която ще ви превърне от сладката дебелана във фотомодел. Все пак някои алтернативни методи са изключително успешни и не така познати в България.

Акупунктура

Това е един от най-широкоразпространените традиционни китайски методи за лечение. Историята му започва преди 5000 години в древен Китай. Използват се малки, стерилни игли, които са различни от медицинските игли. Краищата им не са така остри, а гладки, така че да не наранят кожата. Те са толкова тънки, че просто избутват тъканта без да я пробождат. Чрез акупунктурата се освобождава блокираната жизнена енергия в строго определени точки на тялото. Вече има доказателства, че този метод за лечение помага при болки в гърба, депресия, артрит. Загубата на тегло не е сред основните цели на акупунктурата, но след няколко сеанса може да кажете “сбогом” поне на 3 килограма.

Акупресура

Подобно на акупунктурата специалистът по акупресура масажира определени точни в тялото на пациента. Той използва пръстите си, за да натиска и отблокира застоялите зони. Проучвания показват, че чрез акупресура човек може да загуби до 5 килограма от теглото си за 1 месец.

Аюрведа

Аюрведа е древна наука, възникнала преди повече от 5 000 години в Индия. Аюрведа е насочена към грижата за здравето на човека, което включва – диета, медитация, физически упражнения, използване на целебни билки и масаж, с помощта на които се постига изцеление на душата и тялото. Аюрведическият масаж се изпълнява от двама души и е много ефикасен. В съчетание с приемането на растителни добавки намаляване на теглото е гарантирано.

Медитация

Проучванията показват, че много хора се хранят автоматично без да осъзнават нуждата от този акт. Специалистите съветват преди да седнете на масата да помислите дали наистина сте гладни, а когато сложите в уста храната да се насладите пълно на вкуса и текскурата й. Помислете как тялото ви реагира на приетата закуска или обяд. Дайте си повече време, за да дишате дълбоко преди всяко хранене. Проучвания, проведени в САЩ показват, че чрез медитация може да ускорите метаболизма си и да подпомогнете отслабването с 10%.

Хипноза

Вече от няколко години и в България има кабинети, където успешно се прилага хипноза. Изследвания сочат, че в съчетание с умерена диета и спорт този метод помага за загубата на 10 килограма за месец. Много хора обаче се страхуват да се подложат на хипноза и все още методът не е така популярен, както в Западна Европа и САЩ.

Ускоряване на метаболизма
Тийнейджърите се справят по-лесно с килограмите, отколкото по-зрелите дами. Това се дължи на факта, че техният метаболизъм е по-ускорен. За да се сбогувате с излишните килограми, трябва да засилите метаболитните процеси в организма. Това може да стане като наблегнете на месото и месните продукти, които са богати на протеини и приемате хранителни добавки, които по естествен начин помагат на организма ви да работи на по-бързи обороти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top