×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Смъртността от инсулт в България е заплашително високаПо повод Световния ден за борба с инсулта - 29 октомври Министерството на здравеопазването публикува на сайта си тревожна информация. Мозъчно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност по целия свят. България е на едно от първите места в това отношение. Смъртността от мозъчни инсулти е 270.1 за мъжете и 265.1 за жените на 100 000 души население. В България се регистрират годишно ≈ 82 398 случая с мозъчносъдови заболявания от които 35311 случая са с мозъчен инсулт. От регистрираните 35311 случаи с мозъчен инсулт 7175 болни завършват с летален изход. Преживелите мозъчният инсулт са 28136 с различна степен на инвалидност, която при 10 % от тях е тежка и изисква допълнителни грижи и помощ от семейството, близките и обществото.

Всеки шест секунди някъде по света умира човек от мозъчен инсулт, затова мотото на кампанията на Световната организация за инсулти „Един от шест” означава спазването на шест прости правила:

1. Оценка на собствените рискови фактори и тяхното коригиране: високо артериално налягане, захарен диабет и висок холестерол

2. Редовни физически упражнения

3. Избягване на наднормено тегло чрез спазване на здравословна диета

4. Намаляване консумацията на алкохол

5. Избягване на тютюнопушенето

6. Обучение на населението за това, кои са първите белези на мозъчен инсулт и какви мерки трябва да бъдат взети.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.