×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Спортът предпазват от диабетНаднорменото тегло е един от основните рискови фактори за развитието на коварния диабет. Проучване, проведено в Калифорнийския университет в Лос Анджелис (САЩ) показа още, че големината на мускулите също са от огромно значение. „Колкото повече мускули има човек, толкова по-малка е опасността от развитието на метаболитни промени, които водят до диабет”, казва д-р Дейвид Гефън, ръководител на тестовете. "Нашето изследване установи, че освен намалението на тегло, от значение е и спортът, при който се изгражда мускулна маса. Най-добрият начин човек да се предпази от захарна болест е като съчетава диетата и спорта”, обяснява специалистът. Резултатите сочат още, че големината на мускулите на човек имат много по-голямо значение от отколкото индексът на телесна маса (ИТМ) или обиколката на талията.
Изследователите провели тестове с 13 600 души с различен ИТМ и мускулна маса. Оказало се, че опасността от диабет при доброволците с по-големи мускули е минимална. „Факт е, че телесното тегло е предпоставка за появата на диабета. Сега обаче установихме, че спортът също има своя принос. Ако човек увеличи мускулната си маса с 10%, това намалява риска от захарна болест с около 15%”, обяснява д-р Гефън.

Коментари (2)

    • Ina
    • 2011-08-16 12:49:37
    За съжаление здравната и двигателна култура на българина не е на висота. Има хора, които си влачат диабета, без да си направят труда да идат на лекар. А после - млад човек, пък получил внезапно инфаркт. Ами то е от нелекувания, или нелекувания правилно диабет.
    • Мая Ковачева
    • 2011-08-16 14:16:33
    Здравейте, Ина! Напълно сте права и не сме големи любители на спорта. Все пак той трябва да се възпитава още в детството. Ако имате някакво предложение за сътрудничество между двата сайта, ние сме насреща. Лек и успешен ден Мая Ковачева www.revita.bg Ревита ООД

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.