×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Спрете настинката навремеВ развитите страни човек се разболява от настинка средно по 3.5 пъти в годината сочи статистиката. Сигурно се питате как през XXI-ви век все още няма напълно ефикасно средство, за да се предпазите от неприятните болки в гърлото и течащия нос. Доскоро се смяташе, че има около 100 варианта на риновирусите, които обикновено причиняват настинката. Наскоро обаче са открити и нова група от неприятните бацили. Така броят им достигна до 200. Именно разнообразието им затруднява лекарите да намерят най-ефикасно средство, за да се преборят с тях. Това е причината възрастните  да подсмърчат по 3 – 4 пъти в годината, а малчуганите между 4 – 5, а понякога дори 6 пъти.


Стоп на вирусите
Дори да нямат лек за настинката, учените са открили много за тяхното действие и разпространение. Тези знания дават възможност на човек по-лесно да се предпази.  Доскоро се смяташе, че ако болният кихне или се изкашля, той изпраща във въздуха малки частици, натоварени във вируси. Така следващата жертва е човекът, който ги вдиша. Изследванията от последните 10 години обаче сочат, че е много по-лесно да се заразите чрез допир – т.е. ако пипнете предмет или повърхност, която преди това е била в ръцете на болния. Дръжките на вратите и ключовете на лампите буквално бъкат от бацили през зимата. Най-лесно е да прихванете настинката като първо докоснете замърсената повърхност, а след това носа или очите си – най-големите „порти” за бацилите. Веднъж достигнали до устната кухина вирусите се размножават със страшна скорост. Риновирусите могат да се предадат и чрез ръкостискания и други лични контакти. Добре е да знаете, че различни вещества в слюнката унищожават вирусите и затова в повечето случаи устата не е най-уязвимото място.


В помощ на малчуганите
Най-добрият начин да защитите детето си от настинка е като следите какво слага в уста. В периода, когато зъбите никнат, малчуганът се опитва да напъха всичко в устата, за да разтърка венците си. Дръжте далече всички гумени пръстени и биберони. Ако мъничето не може без тях, мийте ги постоянно със сапун и топла вода. Не забравяйте след това да ги подсушите. Важно е често да миете ръцете на детето си като търкате продължително. Редовно сменяйте четката на малкото и я дръжте далече от четките на останалите членове на семейството.
Не забравяйте, че настинката се разпространява от хора, които вече са болни. Ако имате новородено у дома, най-добре ограничете посещенията. Не давайте на приятели и роднини да го гушкат и целуват.  От значение е да кърмите бебето си поне докато навърши 6 месеца, а най-добре до 1 годинка. Подсилвайте имунната му система с редовни закалителни процедури. Децата над 2-годишна възраст могат да приемат и сироп от бъз, който да ги предпази от зимните бацили.


В помощ на възрастните
Възрастните хора над 65 години по-често се разболяват от настинка от останалите. Статистиката сочи, че 90% от смъртните случаи, причинени от настинка и грип са на хора над 65. Близо 60% от пациентите, които постъпват в болница с усложнения от зимните болести, също са на преклонна възраст. При тях хроничните заболявания като високо кръвно, диабет, болести на белите дробове увеличават риска от проблеми след обикновена настинка. Ето защо специалистите препоръчват възрастните хора да са по-внимателни през зимата. Добре е да укрепят имунната си система чрез подходящи имуностимуланти.

Ревита Ви препоръчва

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Ехинацея, 400 mg

Ехинацея & витамин С, 492 mg

Ехинацея & астрагалус & рейши, 400 mg

Ехинацея, 30 ml (без алкохол)

Самбукус за деца сироп, 120 ml

Самбукус, 200 mg

Самбукус имун систем, 215 mg

Самбукус имун систем сироп, 120/240 ml

Самбукус сироп 120/240 ml


Черен бъз (плод & цвят), 575 m


Алайв мултивитамин, 1g

Collactate, 400 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.