×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Средиземноморската диета като антидепресантАвстралийски учени от Дикинсовия университет и болница „Свети Винсент” започнаха първото в света клинично изследване, което трябва да провери връзката между правилното хранене и избавянето от депресия, съобщава ABC News. В големия експеримент ще се включат 200 доброволци от Мелбърн и Джилонга. Проф. Феличе Джака обяснява, че целта е да се провери ефекта, който оказват средиземноморската диета или месното меню върху симптомите на депресията.

"Качеството на дневното меню по-всяка вероятност е свързано с риска от депресия и тревожност. Но засега все още не е ясно поправимо ли е това, ако се смени рациона на хранене на човека, който вече страда от психични разстройства. Смята се, че средиземноморската диета е изключително полезна. В нея има много зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, риба и растителни продукти. Но нищо чудно и месото да играе важна роля.”, обяснява Джака. Специалистът прогнозира още, че промяната в начина на хранене едва ли ще може да стане първично лекуване на депресията. Храненето не може да се сравнява със специалните препарати, макар в някои случаи те не действат на пациентите. Но диетата има всички шансове да попадне в категорията на поддържаща терапия.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.