×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Студовата алегрия, известна още като студова уртикария, се счита за форма на копривната треска и засяга много хора.  Не се смята за сериозно състояние, но причинява дразнене, неразположение и дискомфорт



Как да разберете дали страдате от студова уртикария? Най-добрият начин за диагностициране на това кожно състояние е с помощта на тест с кубче лед. Вземете едно блокче лед и го сложете на ръката за 5-6 минути, ако на това място се появи обрив, подобен на ужилено от коприва, значи имате студова уртикария.

Най-доброто лечение на студовата уртикария е превенцията.

Съществуват различни причини за студова алергия:

Причина: Ниски температури или студено време. Излагането на тялото на ниски температури дори и за кратко време може да провокира студова уртикария.

Съвет: По възможност избягвайте студеното време. По време на зимния сезон е препоръчително да си стоите повече вкъщи на топло. Когато сте навън, носете специална зимна екипировка, за да предпазите тялото си от суровото и студено време.

Причина: Студени продукти и напитки. Студените храни и напитки като смуути, шейкове и сладолед, могат да засегнат венците и езика, което би могло да доведе до студова уртикария. Първият симптом е подуване на тъканите.

Съвет: Избягвайте студени продукти и напитки.

Причина: Допир със студена повърхност. Когато губите телесна температура чрез допир със студена повърхност, може да станете податливи към студова копривна треска.

Съвет: Избягвайте допир със студени повърхности като подове, стени, метални повърхности и др.

Причина: Плуване или взимане на душ със студена вода. Когато си взимате студен душ или плувате в студен басейн или море, тялото се охлажда, дори и сърдечният ритъм може да се повиши. Това би могло да е причина за студова уртикария и високо кръвно налягане.

Съвет: Препоръчително е да вземате топла баня вместо студен душ, дори през лятото. Много по-отпускащ за тялото е топлият душ, в сравнение с много студения, който може да бъде опасен.

Ето някои натурални начини за лечение, които могат да се приложат, ако страдате от остра студова уртикария:

-Топла вода. Обривът може да се третира с топла вода. Просто поставете топъл компрес или затопляща възглавничка върху засегнатите части от кожата. Топла и релаксираща баня може да спомогне за облекчаване на сърбежа и болката, причинени от студовата уртикария.

-Носете повече дрехи при непредвидими метеорологични условия, особено по време на студения сезон. Така ще предпазите тялото си от охлаждане, а допълнителните слоеве дрехи могат лесно да се махнат, ако времето се затопли.

-Използвайте Алое Вера. Алое Вера е билка, която има много ползи за хората. Сок или гел от Алое Вера може да се нанесе върху засегнатата кожа.

-Консумирайте зелен чай. Зеленият чай в умерени количества може да помогне при студова уртикария, защото съдържа натурални антиоксиданти.

-Релаксирайте! Напрежението и стресът могат да влошат състоянието, така че е препоръчително да започнете релаксиращи терапии у дома. Опитайте се да слушате релаксираща музика и да си осигурите хубава почивка вкъщи или започнете хоби, което ви разтоварва, например четене или свирене на музикален инструмент.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.