Search
Филтрирай по...

Страх ли ви е от зъболекаря?

Страх ли ви е от стоматолога?Някои психолози смятат, че възникващият преди посещение на стоматолог страх, е страх останал още от детството. Тоест резултат от неуспешно първо посещение, което сме запечатали на подсъзнателно ниво. Все пак лечението днес се различава от това, което е провеждано в миналото. И за разлика от онези времена може да бъде напълно безболезнено.

Как да направим посещението при зъболекаря малко по-приятно?

Не бъдете стеснителни и споделете със своя стоматолог, че лечението на зъбите предизвиква у вас неприятни усещания. Потискането на емоциите ще ви направи още по-възприемчиви към болка. Разговаряйте с лекаря, задавайте му въпроси относно предстоящите процедури. Задоволявайки своето любопитство, ще преодолеете и обзелия ви страх.

Преди да посетите своя стоматолог  не бива да преяждате. Направете си лека и хранителна закуска. Сварете си 1-2 яйца, изпийте чаша мляко и изяжте купичка мюсли. Заложете на храната с високо съдържание на белтъчини. Те ще нормализират нивото на кръвната ви захар и ще понижат чувствителността ви към болка. Продуктите, от които трябва да се откажете, ако ви предстои да седнете на зъболекарския стол, са какаото и сутрешното кафе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top