Search
Филтрирай по...

Сънят е най-добрият имуностимулант

 

Сънят е най-добрият имуностимулаторСънят е основното лакомство на живота” – така Шекспир определя блаженството, наречено сън. Писателят и философ Ралф Уондо пък твърди: „Здравето е определящо за изкуството, а сънят е условието за неговото съществуване”. И макар да не са лекари, великите мислители дават правилна и изчерпателна оценка за роляна на съня върху живота на хората.

“Качеството на съня влияе пряко върху имунната и сърдечно-съдовата система, както и на други фактори, свързани с дълголетието“ – обяснява Боб Билард, директор на Националния център за изследване на нарушенията на съня в университета в Денвър. “Можем да кажем, че здравето и пълноценният сън са едно неделимо цяло. Съвсем нормално е, ако спите малко и недостатъчно, да сте по-податливи на болести. Това е така, понеже имунната ви система се променя взависимост от денонощния ритъм. За да сте здрави и устойчиви на вируси и грип, организмът ви има нужда от отдих и почивка с помощта на съня.

Алекс Кларк, директор на Клиниката за нарушения на съня към Станфордския университет обяснява защо сънят е способен да ни зареди с нужната за деня енергия и защита от грип: “Активността в кората на главния мозък спада в ранните етапи на съня и различните връзки на организма с мозъка се възстановяват. И въпреки че много от функциите на съня не са познати на днешната медицина, всички лекари са категорични, че е изключително полезен.”

Ревита Ви препоръчва:

Izi Night, 252 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top