Search
Филтрирай по...

Сънят при възрастните

Сънят при възрастнитеТака както всяко живо същество следва своя естествен ритъм, така и човешкия организъм има свои естествени механизми, които го поддържат жив. Сънят е именно един от тези механизми, които регулират чувството на умора и почивка и които ние често пренебрегваме, забързани в ежедневието.

Основно погрешно схващане за съня е, че тялото и умът са в състояние на покой. Истината е, че по време на сън умът е много жив, много активен, както и други системи в тялото. Цикълът на съня се състои от 2 вида сън, всяка от които поддържа и извършва различни неврологични функции. Единият вид е по-пълноценен и възстановителен, отколкото вторият, който е повърхостен и недостатъчен за организма.

Кой най-често страда от безсъние?

Безсънието, както и други нарушения в съня, се срещат най-често при по-възрастни хора. Липсата на сън може да доведе до сериозни реакции и последици за организма. Неуспорим факт е, че безсънието идва с натрупване на годините и скоро доказано е, че засяга повече жените, отколкото мъжете. С напредване на възрастта физическите, психическите и социалните промени влияят пряко върху всеки от нас и се превръщат в причина за нарушаване на пълноценния съня. Някои от причините за безсъние с напредване на възрастта са :

  • менопауза;
  • хормонални промени;
  • промени в мозъчната дейност;
  • промени в естествения сън;
  • лечение и заболявания;
  • социални промени;
  • тревожност.

Безсънието може да е временно, както и хронично. Каква е разликата? Моделът на хронично безсъние се характеризира с лесно заспиване, но ставане рано сутринта. Ако сте на възраст нас 40 години може да успеете да заспите без проблем, но на сутринта да станете много рано, без да можете да заспите отново. Можем да преодолеем безсънието с опасни лекарсвени средства, но всички знаем колко нагубно може да се отрази на един по-възрастен организъм. Ето защо Ревита препоръчва природните средства. Билките от рода на валериана, шлемник, хмел, пасифлора и други успокояват нервната система и помагат за пълноценен и  здрав сън.

Ревита Ви препоръчва:

Izi Night, 252 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top