Search
Филтрирай по...

Тази пролет подмладете черния дроб с глухарчета

Тази пролет подмладете черния дроб с глухарчетаВреме е за глухарчета! Въпреки че много хора не им обръщат внимание те са изключително ценни и от векове се използват както в Източната, така и в Западната медицина. Глухарчето е доказало своите полезни действия по отношение на пречистването и детоксикацията на черния дроб. Години наред лекарите са го употребявали при пациенти с жълтеница.
Глухарчето съдържа Витамин А, С, К, калий, калций и желязо. Това го прави изключително мощен антиоксидант. Има редица проучвания, които показват, че ежедневният прием на тоник от глухарчета прочиства черния дроб и премахва плаките. Доказано е, че растението подобряват функциите на черния дроб, действа жлъчогонно, пикочогонно, противоглистно, възбуждат апетита. Лечебният ефект се дължи на съдържащите се в растението горчиви вещества. Освен това глухарчето усилва действието на подстомашната жлеза – повишава отделянето на
инсулин и намалява количеството на холестерола в кръвта. Специалистите съветват през пролетта да се приема глухарчета под формата на хранителна добавка. Корените от това растение също могат да се използват като настройка за отвара за чай. По-старите билкари ги препоръчват и за стимулация на кърменето.

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top