Search
Филтрирай по...

Тайната на неостаряващата кожа

Тайната на неостаряващата кожаТрудно е да не забележим жените с чиста, лъчезарна, жизнена кожа, която е знак за добро здраве. Знаменитостите прекарват много време, за да подобрят вида на кожата си със средства за външно третиране, а истинският ключ за запазване на младата кожа е правилното хранене и здравословните навици.

Като допълнение към здравословното хранене и физическите упражнения трябва да се добави и прием на хиалуронова киселина, която спомага за предпазване от поява на бръчки и суха кожа. Хиалуроновата киселина е гликозаминогликан, който служи като междуклетъчна връзка или лепило на съединителна тъкан.

Съединителната тъкан, както подсказва терминът, изпълнява функцията за поддържане и свързване на други тъкани. Хлабавата съединителна тъкан държи кожата и вътрешните органи на мястото им, докато фиброзната съединителна тъкан включва сухожилия, свръзки и хрущяли. Всъщност хиалуроновата киселина не само спомага за осигуряването на структурна рамка на съединителната тъкан, това е „лепилото”, което държи тялото заедно.

Задържането на хиалуроновата киселина в телесните тъкани е важна стратегия срещу остаряването. Една от причините нашата кожа да образува линии и бръчки се дължи на загубата на хиалуронова киселина. След 45-годишна възраст, нивата на хиалуроновата киселина започват рязко да спадат.

Има много доказателства, че външното нанасяне на хиалуронова киселина спомага за предпазване от бръчки. Но сега учените откриват, че перорален прием на хиалуронова киселина е благоприятен за възстановяване на влагата и младежката гъвкавост на кожата. Скорошни изследвания върху пациенти със суха и груба кожа показват, че приемането на хранителна добавка с пречистена, биоусвоима хиалуронова киселина увеличава с 40% първоначалния показател за влага в кожата.

Хиалуроновата киселина е вещество, което се съдържа в нашия органиъм и е жизненоважен за здравето, но вече знаем, че той е ключов и за красивата кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top