×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Текстовата шия влошава притока на кръв към мозъка

Ако четете тази статия наклонени над бюрото или облегнати назад в креслото, трябва да знаете, че шийните ви прешлени се намират в стресова ситуация. Те изпитват натоварване двойно по-голямо, отколкото нормалното. С този проблем, наречен Text Neck (Текстова шия), се сблъсква повече от 80% от хората в развитите страни, съобщава CNN Health.  Това е изкривяване на шийните прешлени, при което се влошава кръвоснабдяването на главния мозък. Последствията са хронично главоболие, безсъница, влошаване на интелекта.

Причината е прекалено близкото общуване с компютъра и различните мобилни устройства.  Решението на проблема е достатъчно просто: изправете гърба, повдигнете рамената, отведете ги максимално назад и ги отпуснете. При това главата трябва да е точно на една линия с тялото. Не е много удобно, но пък елиминирате риска от изкривяване на гръбнака. Не забравяйте, че човешката глава тежи средно 4,5 кг и това е нормалното натоварване за шията. Ако наклоним главата само с 3 см. напред, натоварването се увеличава двойно до критичния предел – 9 кг. С още 3 см. става 13,5 -  пряк риск от деформация на дисковете, херния, увреждане на мускулите. Още 3 см. напред и хроничните болки в гърба и главата са ви гарантирани – рискът от тях е нарастнал със 120%.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.