×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
1.Драстичното намаляване на калориите е най-добрият начин за избавяне от излишните килограми.

А. Вярно

Б. Невярно

2.Редовните упражнения ще доведат до загуба на тегло и ще ви помогнат за поддържане на теглото след отслабване.

А. Вярно

Б. Невярно

 

3. Добър начин да намалите калориите е да изключите всички въглехидратите от диетата си.

А. Вярно

Б. Невярно

4. Ще намалите теглото си, ако ограничите калорийния прием, без значение каква диета спазвате.

А. Вярно

Б. Невярно

5. Консумирането на плодове и зеленчуци е добър начин да се приемат по-малко калории.

А. Вярно

Б. Невярно

6. Обездвижването е основната причина за наднорменото тегло и затлъстяването.

А. Вярно

Б. Невярно

7. Дъвченето на дъвка помага за намаляване на теглото.

А. Вярно

Б. Невярно

8. Излишно е да контролирате всяка порция храна, ключът към загубата на тегло е просто да ядете по-малко.

А. Вярно

Б. Невярно

 

Верни отговори:

1.Отговор Б

Намаляването на калориите със сигурност е много добра стратегия за загуба на тегло, но драстичното им ограничаване не само че би могло да доведе до неочакван резултат (лишаването често води до преяждане), но и не е безопасно (може да ви прилошее от ниска кръвна захар и липса на хранителни вещества). По-разумен подход е ограничаването на дневния прием с 500 калории, така ще сте сити и ще отговорите на дневните нужди от хранителни вещества на тялото.

2. Отговор А

Специалистите препоръчват 150-200 минути умерени упражнения на седмица ( което е равно на изразходването на 1200 до 2000 калории на седмица) за предпазване от покачване на теглото и за благоприятстване на отслабването (с умерено ограничаване на храната). За предотвратяване на ново покачване на теглото, специалистите препоръчват 200-300 минути умерена физическа активност на седмица. Какво ще рече това? Отделете си 20-40 минути за физически упражнения всеки ден. Това не само че ще помогне за загуба на тегло и поддържането му, но и ще намали риска от хронични заболявани, свързани със затлъстяването и обездвижването.

3. Отговор Б

Изследванията показват, че нисковъглехидратна диета може да доведе до загуба на тегло и да спомогне за контролиране на кръвната захар, но тялото ви се нуждае от умерено количество въглехидрати, за да функционира. Въглехидратите спомагат за доставяне на енергия на мускулите и органите. Изключването на коя да е хранителна група води до недостиг на хранителни вещества и евентуални здравословни проблеми при продължително време. По-добрата стратегия е да намалите приема на празни калории, високовъглехидратни храни като бисквити, чипс, бонбони. Също така се уверете, че въглехидратите, които приемате, са богати на фибри и са пълни с хранителни вещества. Добър избор са плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите продукти.

4. Отговор А

Двегодишно изследване, публикувано през февруари 2009г., изучава дълготрайните ефекти от 4 диети, полезни за сърдечносъдовата система, всяка с различни нива на мазнините, протеините и въглехидратите. Участниците и в четирите групи свалили сходно тегло. Изследователите заключили, че чувствително намаляване на калориите при спазване на здравословен хранителен режим, съдържащ мазнини, протеини и въглехидрати, ще доведе до намаляване на теглото.

5. Отговор А

Плодовете и зеленчуците са богати на хранителни вещества, но бедни на калории. Бързата и вредната храна съдържат много калории и често малко хранителни вещества. Например една ябълка съдържа около 80 калории, а опакован десерт може да достигне над 300 калории. Заменяйки бързата храната с плодове и зеленчуци не само ще намалите калорийния прием, но ще осигуритеи по-висок прием на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри и други полезни хранителни вещества.

6. Отговор Б

Истинският виновник е прекалено многото храна. Виновна е хранителната индустрия за „пробутването” на супер големите порции непълноценна храна и таргетирането на децата, които израстват с предпочитания към вредната храната. Ограничаването на калориите е най- добрият начин да спечелите битката с нежеланите извивки.

7. Отговор А

Дъвченето на дъвка няма магически да намали теглото, но помага да намалите калориите. Според изследване, дъвченето на дъвка преди следобедната закуска намалява апетита и създава ситост при хора, спазващи диети с контрол на калориите. Специалистите твърдят, че дори малка промяна в приеманите калории може да има дълготраен ефект.

8. Отговор Б

Контролирането на порциите е жизненоважен компонент! Трябва да се научим КАК да ядем. Просто четете етикетите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.