Search
Филтрирай по...

Три стъпки към младостта

3 стъпки към младосттаДори най-дребният козметичен дефект (бръчица между веждите или малък белег от акне на лицето) е в състояние да влоши значително нашия външен вид. Всяка изминала година оставя отпечатък върху кожата ни, променяйки структурата на нейните клетки, нейната здравина, еластичност и способността й да задържа влага. Ако преди за отстраняване на бръчките и увисналата кожа се изискваше провеждане на сложни пластични операции, то съвременната медицина предлага нов комплексен подход, който позволява бързо и безболезнено да се справим с неприятните възрастови изменения.

Първа стъпка: Контурна пластика

Контурната пластика е процедура за отстраняване на бръчки и корекция на овала на лицето, устните и назолабиалните гънки с помощта на различни пълнители – филъри (например колаген и хиалуронова киселина). Филърите позволяват без хирургическа намеса да се променят чертите на лицето, обема на устните, формата на брадичката и скулите.

Ефектът от контурната пластика е забележим още след първата процедура. Бръчките се изглаждат, цветът на лицето се подобрява, кожата става овлажнена, стегната и еластична. В зависимост от избрания препарат ефектът може да трае от 6 месеца до 2 години. Продължителността на ефекта до голяма степен зависи от структурата на кожата и възрастта на пациента.

 

За извършване на контурна пластика се използват различни видове препарати, сред които:

  • Restylane – използва се за корекция на бръчки със средна дълбочина и за контурна пластика на устни. След въвеждане на гела под кожната повърхност той акумулира вода в зоната на инжекцията, което води до увеличаване на обема, изглаждане и овлажняване на кожата. Една от особеностите на препарата Restylane е продължителният, но не и перманентен ефект. С времето въведеният препарат се разтваря напълно и не образува фиброза на мястото на инжектирането.
  • Restylane fine lines – използва се за корекции на фини бръчици в областта на очите, мимически бръчици, „пачи крак”, назолабиални гънки и недълбоки бръчици по челото.

Правилно подбраният комплекс от процедури за подмладяване с помощта на контурна пластика може да замести пластичната операция. Инжектирането на съвременните препарати помага за отстраняване на бръчки и линии по лицето с продължителен подмладяващ ефект.

Втора стъпка: Корекция на бръчки с помощта на биоревитализация

Това е иновационна и високоефективна методика, позволяваща да се възстанови тонуса, еластичността и цвета, присъщ на младата и здрава кожа. В процеса на биоревитализация се провеждат многократни микроинжекции с хиалуронова киселина във всички слоеве на кожата. Тази техника не само подобрява външния вид на кожата, но и възстановява нейната вътрешна среда и забавя процесите на стареене.

Трета стъпка: Удължаване и усилване на ефекта от въведените препарати с помощта на мезотерапия

Мезотерапията е съвременна инжекционна методика, същността на която се състои в извършване на повърхностни и абсолютно безболезнени инжекции. В клетките на епидермиса се доставя микс от активни лечебни вещества (така наречените „мезотерпевтични коктейли”), които с времето, след като вече са изпълнили своята функция, се извеждат напълно от организма.

Мезотерапията намира широко приложение в клиничната практика, тъй като позволява съществено намаляване на риска от поява на странични ефекти и развитие на алергични реакции. Лечението е строго индивидуално. Изборът на препарати и интензивността на курса се определя от специалиста, който провежда процедурите.

Ефектът от мезотерапията е обусловен от два основни фактора:

  • ускоряване синтеза на колагеновите и еластиновите влакна;
  • въвеждане на специални препарати (подхранващи, витаминни, овлажняващи и т.н.) непосредствено в дермата. Ефектът зависи от състава на инжектирания препарат и от неговото количество.

Прилагането на гореизброените методи оказва общо оздравително въздействие, засилва имунната система и действа подмладяващо върху организма. Препаратите, които се използват за провеждане на дадените процедури не са токсични и не предизвикват нежелани странични ефекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top