×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Мигрена

Пронизваща, пулсираща, почти нетърпима болка, придружена с прилошаване, повръщане и силна непоносимост към светлина и шум... Това са основните симптоми при мигрена – нетърпимо тежко главоболие, което съсипва ежедневието на милиони по света. Обикновено мигренозният пристъп идва ненадейно, а след това оставя човека напълно изтощен и разбит.

Мигрената може да бъде класическа или т. нар. мигрена на аурата, като при много от болните нейните пристъпи са предшествани от нервност и раздразнителност, намалена работоспособност, сънливост и др. Мигрената на аурата, за разлика от класическата мигрена, се характеризира със затруднено изговаряне на думите, като по време на „атаката”, човек вижда предметите в криви форми и променени размери.

Доскоро мигрената се считаше за нелечимо заболяване, но днес вече има напредък по отношение разкриването на причинте за нейната поява, както и начина на третирането им. Според повечето специалисти, мигрената се дължи на комбинация от фактори, включително засилена чувствителност на централната нервна система, увредени периферни нерви в областта на главата и/или врата, твърде много стрес в ежедневието и системно недоспиване, злоупотреба с обезболяващи и др.

Много хора лекуват ужасяващите мигренозни пристъпи с нестероидни противовъзпалителни лекарства. Тяхната честа употреба обаче, никак не е препоръчителна. Те въздействат единствено върху болковия симптом, но не и върху причините за неговата поява. По този начин, нестероидните противовъзпалителни не ограничават честотата на мигренозните пристъпи, а точно обратното.

 

Екстрактът от моминска вратига (Feverfew) – силно ефективно и 100% безопасно естествено средство срещу мигрена и пристъпи на случайно главоболие! Моминската вратига (Tanacetum parthenium, англ. Feverfew) е тревисто растение от сем. Сложноцветни (Asteraceae) с жълти тръбести и бели езичести цветчета, на вид подобно на хризантемите. Произхожда от Югоизточна Европа и Балканите (среща се диворастяща и у нас), натурализирана е в САЩ и Канада. Основното приложение на моминската вратига е профилактиката и лечението на мигрената, като през последните години са направени редица изследвания върху вратигата, доказващи тези й ефекти.  Главните активни компоненти на моминската вратига са сесквитерпеновите лактони, (партенолид, хризантемолид, магнолиолид, хризантемонин, 10-епи-канин).

-Клинични проучвания, потвърждаващи ефекта на моминската вратига при мигрена:

Първата съвременна научна публикация върху този ефект е направена през 1978 г. в British Health Magazine. В нея се описва как 68-годишна жена с тежка мигрена е започнала да консумира по три листа от моминска вратига дневно и десет месеца по-късно нейното заболяване е изчезнало напълно. След това ефективността на растението е потвърдена многократно. Ето някои от изследванията накратко:

1). Седемнадесет пациенти, самолекували се с пресни листа от растението, били доброволно разделени при двойно-сляпо изследване в две групи – едната част (осем души) започнали да приемат прах от същото растение в капсули, а другите деветима – плацебо. У плацебо групата значително зачестили и се усилили пристъпите на главоболие, гадене и повръщане, докато у останалите пациенти профилактичният ефект се запазил.

2). Двойно-сляпо, рандомизирано и плацебо-контролирано кръстосано проучване със 72 страдащи от мигрена установява, че по време на терапията с моминска вратига (1 капс. дневно, прах от листата 82 мг), броят на пристъпите е намалял с 24%, а силата им е намаляла у почти всички участници.

3). В друго двойно-сляпо и плацебо-контролирано, кръстосано проучване с 57 участници, всички са приемали екстракта от растението за два месеца, след което  през следващите два месеца пациентите са били разделени на приемащи екстракта и приемащи плацебо. Резултатите са показали значително понижение в болката, гаденето, свръхчувствителността към шумове и силна светлина у пациентите, приемали моминска вратига, за разлика от плацебо-групата, където състоянието е останало лошо или се е влошило допълнително. При размяната на терапиите им, са настъпили съответните промени в състоянията. Лекуваните до третия месец с вратига при преминаването на плацебо са имали влошаване, но не до първоначалната степен от преди терапията.

Кажи СТОП на болката с екстракта от моминска вратига (Feverfew) на Nature’s WayМоминска вратига на Nature’s Way,USA съдържа екстракт от лист на моминска вратига, стандартизиран до 0.7% партенолиди. Стандартизацията гарантира, че екстрактът съдържа точното количество активни вещества, необходими за достигане на желания ефект, както и че в него няма опасни субстанции. Партенолидът е основният носител на фармакологичната активност на вратигата и най-надеждният билков агент за профилактика и терапия на мигренозни пристъпи.

Главоболие

Как действа Моминска вратига (Feverfew):

-Ефикасен натурален аналгетик за намаляване на болки от различен характер, блокира дейността на веществата, отговорни за развитието на възпалителни процеси, а оттам – и появата на болки.

-Въздейства върху главоболие от различен характер – намалява както болката, причинена от въпаления в тъканите, така и болката, явяваща се в резултат от стрес, напрежение, недоспиване и др.

- Потиска отделянето на серотонин от тромбоцитите, чието повишено количество в кръвния ток предизвиква резки спазми (вазоконстрикция) и последващи разпускания (вазодилация) на кръвоносните съдове в ЦНС, благодарение на което оказва мощен антимигренозен ефект!

-Проявява аналгетично, противовъзпалително и понижаващо температурата действие, близко до това на аспирина чрез потискане на ензимите циклооксигеназа и 5-липоксигеназа!

-Потиска синтеза на провъзпалителните медиатори от класовете на простагландините, левкотриените и тромбоксаните (с общото наименование ейкозаноиди). За този ефект допринася и мастноразтворимият флавоноид танетин, съдържащ се в листата и цветовете на растението, който има сериозно участие в облекчаване на главоболието!

Производител: Nature’s Way, USA. Американската компания Nature’s Way присъства в индустрията на натурални продукти за здраве от половин век насам.  Най-силно присъствие на пазара, компанията печели благодарение на билковите си екстракти, приготвени от пресни, сурови, свежи билки. Билковата линия на Nature’s Way наброява над 100 билкови екстракти с изключителна чистота на състава и гарантиран ефект, които не съдържат изкуствени оцветители и овкусители, млечни продукти, консерванти, захар, пшеница, мая и други алергени.



Вносител: Ревита ООД - официален дистрибутор на Nature’s Way за България, с ексклузивен договор за представителство на територията на страната! За контакти: 02/9530583

 

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.