×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Израелски учени успяха да получат човешка кост от мастни тъкани. Експериментът засега е осъществен в лабораторни условия. В бъдеще специалистите планират да използват дадената технология за лечение на болни с повредени или отстранени кости. Мастната тъкан има огромно значение за жизнената дейност на човешкият организъм. Тя е хранилище на енергията, необходима за поддържане на живота. Състои се от мастни клетки, така наречените адипоцити, в които се съхранява запас от неутрални мазнини.

Ръководителят на изследователския колектив Шай Мерецкий е съобщил, че за създаването на кост се използва мастна тъкан от конкретния пациент. В началото се изработва триизмерен модел на костта, след това в биореактор в продължение на два месеца се осъществява нейното израстване. Много важен момент е, че за разлика от стволовите клетки, мастните тъкани не могат да се изродят в злокачествен тумор. Учените планират в най-близко бъдеще да започнат клинични изпитания. Освен случаите на костни патологии, новата технология ще бъде използвана и в козметични цели. Смята се, че е напълно възможно от мастни тъкани да израстват нови гърди на пациентки, които са преминали през операция по отрстраняването им заради рак.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.