×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Имунолози от Университета на щата Мичиган успяха да разберат защо децата са толкова податливи към различни инфекции. По-раншни изследвания бяха установили, че това се дължи на незрялата имунна система на новородените. Но оставаше неясно защо с именно с растежа на детето идва и функционалното съзряване на ключовите имунни клетки на организма, които атакуват вирусите.

Учените са установили, че съзряването на тези НК-клетки се забавя от произвеждания в костния мозък белтък, наречен трансформиращ фактор на ръстта бета (TGF-β). Те са изследвали модифицирана линия опитни мишки, в които отсъства генът, кодиращ този белтък. Още от раждането, в организма на мишлетата ускорено се произвеждало голямо количество НК-клетки и  те практически не боледували, съобщава Nature Immunology.

По думите на Ясмин Лаюар, ръководител на изследването, блокировката на TGF-β позволява на НК-клетките да достигнат пълна зрялост за десетина дни в десеторно по-голямо количество и да атакуват успешно вирусите.  Изследванията обаче продължават, защото при новородените не бива изцяло да се деактивира TGF-β, тъй като този белтък е необходим за нормалното развие и жизнения цикъл на клетките.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.