Search
Филтрирай по...

Фруктозата повишава кръвното налягане

Фруктозата повишава кръвното наляганеКонсумацията на храни и напитки подсладени с фруктоза може драстично да увеличи кръвното налягане. Твърдението е на американски учени от Медицинския университет на Колорадо (САЩ). „Установихме, че ако в диетата ви присъстват много сладки храни, опасността за сърцето е голяма. Кръвното налягане скача драстично”, казва главният изследовател д-р Майкъл Хонкъл. „Решението е просто – ограничете сладкото и кръвното ви ще се нормализира”. Високото кръвно налягане е сред основните предпоставки за инсулт, инфаркт, дори диабет. Вече в редица държави от Западна Европа и Америка се налага тежък данък върху безалкохолните напитки. Това е част от стратегията на правителствата за борба със сърдечносъдовите проблеми и затлъстяването.
Фруктозата се използва в индустрията за подсладяване на газирани напитки, тестени изделия, различни преработени храни. „Веднъж попаднала в организма тя предизвиква процеси, които водят до повишаване на кръвното”, предупреждава д-р Хонкъл.
В проучването на експертите са взели участие 4 528 здрави възрастни над 18 години. Преди началото на изследванията доброволците били подложени на редица тестове включително измерване на кръвното налягане, холестерола, кръвната захар и др. Участниците трябвало да записват подробно какво консумират всеки ден. Оказало се, че хората, които пият по 2 или повече безалкохолни са изложени на 28% по-голям риск от високо кръвно.  „Намалете приема на сладки напитки или открийте начин да замествате фруктозата в храната. Това ще ви предпази от високо кръвно”, съветва специалистът.

Ревита Ви препоръчва

Стевия 40.5 mg, естествен подсладител

Джинджифил (корен), 550 mg

Чесън (луковица), 580 mg

Чесън & магданоз, 545 mg

Гарлицин, 350 mg

Гарлицин HC, 400 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1000 mg

Ситринол, 150 mg

Ситринол и фитостероли, 255 мg

Канела, 400 mg

Келп (кафяви водорасли), 660 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1000 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top