×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Хитри съвети срещу главоболиеПонякога знаете със сигурност каква е причината за силното главоболие, което ви мъчи. Друг път се събуждате с остра мигрена и се чудите защо все на вас се случва. Главоболието е проблем, който обикновено засяга жените. Ще ви предложим няколко интересни хватки, които да ви помогнат да се справите с него.

Стрес. Статистиката сочи, че стресът е в основата на над 80% от случаите на главоболие. Причината е, че напрежението води до колебания в нивата на хормоните кортизол и адреналин. Това от своя страна причинява болка в главата, виене на свят и гадене. Освен това стресът кара човек да стиска несъзнателно мускулите на челюстта, причинявайте болки във врата и силно напрежение.
Решение: Опитайте се да намалите стреса на работното си място и у дома. Напишете на лист хартия нещата и хората, които са в основата на нервното напрежение. Когато осъзнаете проблема, по-лесно ще се справите с него. Вземайте жълт кантарион или валериан. Тези природни средства ще ви помогнат да се успокоите и да спите по-добре без на сутринта да се чувствате като пияни. Хмелът и глогът също успокояват нервната система и регулират съня. Ако трудно заспивате или се събуждате през нощта, опитайте с мелатонин.


Хормони. Преди началото на мензеса се наблюдава спад на някои женски хормони. Това често води до главоболие, промяна на настроението и болки в гърдите.
Решението: Пиете повече вода и спортувайте 3 пъти в седмицата. Така по-лесно ще се преборите със симптомите на предменструалния синдром. Може да се доверите и на билките витекс и червена детелина. Те регулират хормоналния баланс и успешно се справят с всички симптоми на ПМС. Освен това е установено, че ако се повиши дневният прием на калций, както и на витамин B6, това може да облекчи болката и страданието, свързани с женския дискомфорт всеки месец.

Времето. Главоболието често се засилва при промяна на сезоните. Високата или много ниска температура става причина за мигрената. Промените на атмосферното налягане също не са без значение. Те обикновено водят до болки в синусите.
Решението: Тъй като няма как да повлияете на времето, може да се предпазите от студения вятър като носите шапка или ушанки. Обличайте се топло и сложете ръкавици.

Сънят. Безсънието често е свързано с ниски нива на хормоните серотонин и мелатонин. Това води до силно главоболие и чувство за замаяност.
Решението: Създайте си ритуали за заспиване. Намалете кофеина и се преборете със стреса. Мелатонинът е хормонът, който отговаря за съня. Може да го приемате редовно, за да спите без проблем. Валерианът, хмелът и жълтият кантарион са най-добрите природни приспивателни. Освен това те влияят положително на нервната система и се справят със стреса.

Миризмите. Сигурно дори не подозирате, че дори и лека миризма може да предизвика главоболие.
Решението: Избягвайте да използвате парфюми, ароматизирани почистващи препарати, сапуни или свещи. Възможно е да сте свръх чувствителни към благоуханията и те да предизвикват силното главоболие..


Светлината. Ярка светлина, която идва от крушка, монитор на компютъра или телевизора често са в основата на главоболието. Има хора, които са чувствителни дори и към силните слънчеви лъчи.
Решението: Внимателно подбирайте крушките, които купувате за дома. Важно е те да не са прекалено силни. Носете специални очила, които ще предпазват очите ви, ако по цял ден работите пред компютър. Възползвайте се от този малък трик – сложете картини на белите стени в помещението, в което работите. Те ще абсорбират излишната светлина, която идва от лъчението на монитора.

Храната. Червеното вино, узрелите сирена, бързите закуски, шоколадът – всички те провокират силно главоболие. Причината е, че съдържат вещества, които причиняват рязко свиване и разширяване на кръвоносните съдове, което води до мигрена.
Решението: Пийте повече вода, тя ще намали концентрацията на вредните вещества и ще поддържа нивото на кръвната захар постоянно.

Коментари (1)

    • Надежда
    • 2015-03-01 19:50:35
    Много Ви благодаря за така добре подбраната информация. Много полезна и помагаща информация. Благодаря! :)

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.