Search
Филтрирай по...

Ходенето удължава живота

Ходенето удължава животаКолко ходите на ден? Километър? Два? А може би по цял ден седите зад компютъра и единственото движение, което правите е да отидете до закусвалнята срещу офиса… Добре е да знаете, че ходенето ще ви осигури по-дълъг и здравословен живот. Това са установили учени от Питсбърг (САЩ). Резултатите сочат, че ако се движите бързо имате шанс да удължите живота си с няколко години. Учените наблюдавали около 35 000 души и техните спортни навици в продължение на няколко години. Оказало се, че хората, които се движат със скорост от около 1 м в секунда живеят повече от останалите. Това се дължи на факта, че ходенето тренира дишането и мускулите.
Подобно паралелно проучване било направено и във Финландия преди време. Изследователите установили, че ходенето намалява вероятността да човек да получи инфаркт или инсулт. В 18-годишния експеримент участвали над 60 000 доброволци. Те доказали, че ходенето намалява сърдечните проблеми с цели 25%.
Освен ходенето пеша, учените съветват хората да избягват мазните храни, които запушват артериите, да приемат зелен чай, който е силен антиоксидант, както и да следят нивото на холестерола в кръвта си. Високият холестерол е честа причина за някои сърдечно-съдови заболявания. Той лесно може да се контролира като се следи менюто и човек прочиства организма си от вредните вещества.

Срещу висок холестерол Ревита Ви препоръчва
Чесън (луковица), 580 mg
Живовляк (семе), 610 mg
Гарлицин, 350 mg
Здраво сърце, 600 mg
Здраво сърце плюс, 1 000 mg
Ситринол & фитостероли, 255 mg
Ситринол, 150 mg
Алое вера (лист), 550 mg
Рейши, 190 mg
Шийтаке & Майтаке, 400 mg
Куркума, 500mg
Смирна (смола), 550 mg
Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК
Крил масло, 500 mg
Ленено масло, 474 ml
Ленено масло, 474 ml Супер лигнан
Сминдух (семена), 610 mg
GTF хром, 200 mcg
Ресвератрол, 325 mg
Лецитин, 1 200 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top