Search
Филтрирай по...

Хората, родени през есента, живеят по-дълго

Децата, родени от септември до ноември, имат по-големи шансове да станат дълголетници, смятат учени от университета в Чикаго.

Изследователите са анализирали и обобщили данни за повече от 1500 души, които са починали на преклонна възраст и са били родени в периода 1880 – 1895 г. В проучването са отчетени такива фактори като генетика, влияние на околната среда, продължителност на живота на роднини, социално-икономическия статус. В резултат специалистите установили, че хората, които са живели най-дълго, са били родени именно през трите месеца на есента.

Учените обясняват този феноменален извод преди всичко с факта, че основната причина за непродължителния живот са сезонните инфекции. Най-опасни за бебета са вирусните и инфекциозните заболявания през лятото. Последствията от тях могат да оказват влияние на организма през целия живот на човека. Друга сериозна причина за скъсяването на живота, според учените е, че върху новородените оказват голямо влияние недостигът на витамини през зимата или хормоналните промени по време на бременността на майката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top