×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Хранене за здраве и красотаКакво представлява здравословното хранене? Това е балансирано по състав на мазнини, въглехидрати и белтъчини меню, отговарящо на потребностите на организма със своята хранителна ценност.

Смята се, че всяко малко дете, непритежаващо вкусовите пристрастия на възрастните, е способно да избира интуитивно най-полезната и ценна за организма си храна. Но щом се намесим в този крехък процес със своите стереотипи на хранене, детето бързо се отказва от плодовете и зеленчуците, натуралното месо и кашите, отдавайки предпочитание на кренвиршите, пицата и бонбоните, богати на изкуствени овкусители и консерванти. От този момент започва формирането на нарушенията в храненето, които с годините се превръщат в трайни хранителни навици.

Според прогнозата на Световната здравна организация (World Health Organization) към 2015 година всеки трети човек на планетата ще страда от наднормено тегло. Понижавайки своята физическа активност около 2-2,5 пъти в сравнение с нашите първобитни предци, ние не сме започнали да се храним по-малко.

Калоричността на съвременния градски жител се е увеличила основно за сметка на лесноусвоимите въглехидрати и мазнини.

Средно консумираме захароза със 70% над нормата, с 50% – холестерол и с 30% повече мазнини. В комбинация с неподвижния начин на живот, който водим, това провокира натрупване на излишни килограми, а в последствие и проблеми със здравето. Заедно с това кошницата ни с храна е обедняла с ценни сортове риба, яйца, месо, плодове и зеленчуци, които са основните източници на белтъчини, витамини и микроелементи. Мястото на тези важни за здравето на човека храни заеха евтините тестени изделия, „фаст фуда”, заместителите на мляко и месо и други „дарове” на съвременната цивилизация.

Дори тези от нас, които се отнасят внимателно към своето хранене, рискуват да останат излъгани. „Вътрешността” на сочните плодове, зеленчуци, натуралното месо и на други „здравословни” продукти често не съответства на апетитния външен вид. За никого не е тайна, че съдържанието на витамини и микроелементи в продуктите е значително по-ниско, поради обедняването на почвите и новите методи на агротехниката и животновъдството, продължителното транспортиране на вносната продукция, неправилното съхранение и производството, неотговарящо на стандартите.

Лишени от възможността да получим полезни и ценни за здравето продукти, ние започваме да наблягаме на по-достъпните блюда. От една страна ние преяждаме, превишавайки нормата за калоричност на храната, а от друга изпитваме скрит глад, лишавайки организма си от микро- и макронутриенти.

Проблемите, свързани с некачественото хранене, отдавна преминаха границите на  страната ни и изискват решаване на проблема на световно ниво. Естествено всеки един от нас може да избере пътя на здравето и младостта и да промени хранителните си навици.

Какво трябва да направите?

Първо: увеличете физическата си активност и се старайте на всяка цена да запазите бодрия дух и доброто си настроение. Прекарвайте повече време на свеж въздух и се отдавайте на активна почивка. Разходката с децата в планината е по-полезна от посещението на близката сладкарница или шопинга – както за организма, така и за семейния бюджет.

Второ: избирайте внимателно продуктите, с които се храните. Четете етикетите така, както четете листовките на лекарствата в аптеката. „Оцветете” дневното си меню с всички цветове на дъгата. Колкото повече цветове – толкова повече витамини. За удовлетворяване на хранителните потребности на нашия организъм в менюто ни трябва да присъстват не по-малко от 30 вида храни. Към „задължителните” продукти се отнасят хлябът, месото, рибата, млякото, плодовете и зеленчуците, зърнените култури и растителните масла.

Трето: използвайте хранителни добавки и витаминно-минерални комплекси. Това е ефективен и рационален начин за оптимизиране на дневното меню в съвременните условия. Набавяйки си недостигащите компоненти в храната (белтъчини, витамини, минерали, полиненаситени мастни киселини, фибри, фитонутриенти и пр.) във вид на специални шейкове, капсули и таблетки, ние ефективно отстраняваме хранителния дефицит, избавяме се от нездравия патологичен апетит и насищаме организма си с всички необходими вещества, които ни помагат да се борим се умората, болестите и процесите на стареене.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Витамин С & биофлавони, 500 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Корал калций, 805 mg

Пореч масло, 1 300 mg

Коноп & протеин & фибри, 454 g

Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.