Search
Филтрирай по...

Храни, които могат да спасят сърцето ви

Храни, които могат да спасят сърцето виКръвното ви е високо, холестеролът – извън норма. Може би трябва да се замислите какво хапвате всеки ден. Ще ви предоставим списък с храните, които са най-полезни за сърцето и могат да ви спестят много главоболия.

Черен боб. Вкусен и полезен черният боб е богат на фибри, антиоксиданти и магнезий. Той намаля кръвното налягане и това помага по-лесно да контролирате нивото на кръвната захар и холестерола. Включете черния боб в менюто си поне веднъж седмично.

Червено вино. Ако пиете, най-добре се спрете на червеното вино. Чаша на вечеря ще ви помогне да подобрите работата на сърдечния мускул. Важно е обаче да не прекалявате. Границата е – една чаша за жените и две за мъжете. Все пак поговорете с лекаря си преди това. Има хора, за които червеното вино не е препоръчително и може да навреди на сърцето.

Сьомга. Тя е богата на Омега-3 мастни киселини, които намаляват риска от всякакви сърдечно-съдови проблеми. Ако редовно хапвате от вкусната риба, ще нормализирате нивото на триглицеридите в кръвта си. Добре е да я слагате на масата си поне един път в седмицата.
Риба тон. Също като сьомгата тази риба е богата на Омега-3 мастни киселини. Тя е по-евтина от сьомгата и по-достъпна. Може да я комбинирате със зелена салата.

Зехтин. Той е изключително богат на антиоксиданти наречени полифеноли, които заздравяват стените на кръвоносните съдове. Ето защо специалистите препоръчват да използвате зехтин за всяко ястие. Златистата течност помага и да контролирате нивото на холестерола.

Орехи. Вече има изследвания, които доказват, че ако изяждате по 1 – 2 ореха дневно може без проблем да намалите “лошия” холестерол. Орехите съдържат Омега-3 мастни киселини и фибри.

Бадеми. Вкусни и много полезни, бадемите съдържат Витамин Е, фибри и други полезни съставки, които намаляват холестерола и риска от появата на диабет. Специалистите съветват да ги хапвате сурови и без много сол.

Сладки картофи. Въпреки че у нас се намират по-трудно, сладките картофи са много полезни. Те са богати на фибри, ликопен, Витамин А и намаляват гликемичния индекс. Ето защо сладките картофи ограничават риска от възникването на диабет.

Портокали. На сок или като плод портокалите съдържат вещества, които доказано понижават кръвното налягане и подобряват състоянието на кръвоносните съдове. Специалистите съветват да изпивате по чаша портокалов сок всеки ден.

Моркови. Проучвания, проведени наскоро сочат, че морковите помагат за контролирането на кръвната захар и по този начин намаляват риска от появата на диабет. Освен това те се причисляват и към групата от храни, които се борят с високия холестерол.

Кисело мляко. Въпреки че много хора смятат, че киселото мляко помага само за подобряване състоянието на ставите, то е чудесно средство за намаляване на високия холестерол.

Ревита Ви препоръчва

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1 000 mg

Ситринол, 150 mg

Ситринол, 150 mg

Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml Супер лигнан

Лецитин, 1 200 mg

Инозитол, 500 mg (Витамин В8)

Холин & Инозитол (Витамин В4 & Витамин В8)

Крил масло, 500 mg

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top