×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
отлично здраве и храносмиланеПовечето от вас знаят, че ензимите играят огромна роля в храносмилателните процеси. Пример за това могат да бъдат случаите, в които пациенти с алергичен ринит (назална алергия), са излекували алергията си именно с допълнителен прием на храносмилателни ензими! Звучи ви нелогично? Питате се какво общо могат да имат храносмилателните ензими с алергичния ринит? Колкото и невероятно да ви звучи, могат да имат много общо!

Знаете ли, че редица състояния, като недостиг на енергия, запек, преждевременно стареене, проблеми с паметта, депресия, тревожни разстройства и др., могат да бъдат следствие на ензимна недостатъчност. В случаите, в които поради недостиг на ензими приетите белтъчини, въглехидрати и мазнини не могат да бъдат усвоени, се стига до редица неразположения.

Така например, при непълно усвояване на въглехидратите, може да се стигна до затлъстяване и/или сърдечно-съдови заболявания, прекомерно отделяне на газове. Когато протеините пък не се смилат добре, могат да пострадат бъбреците и черния дроб.

Ензими са белтъците, които ускоряват химичните процеси в организма. Те участват в много от телесните процеси, включително – разграждането на храната.

По-голяма част от ензимите се отделят от клетките в тялото, но останалите – трябва да се набавят чрез храната или с помощта на хранителни добавки. И тъй като много от жизнено важните функции на организма зависят от наличието на определени ензими, от особено важно значение е тялото да разполага поне с най-важните от тях.

Ензимите, които обработват въглехидрати, биват амилолитични и амилази, онези, които обработват протеините – протеолитични и протеази. Ензимите, отговарящи за обработката на мазнините пък, са липолитични и липази.

Няма причина процесът на храносмилане да бъде ограничаван единствено до храносмилателния тракт. Тъкмо обратното, има много доказателства, че протеините могат да бъдат разградени на съставните им аминокиселини навсякъде по човешкото тяло. Храносмилателните ензими могат да участват супер ефективно в усвояването на чуждите протеини в тялото. Заедно с това, тези протеолитични ензими имат важно значение и за имунната система и възстановяването от заболявания.

Освен в храносмилането, протеолитичните ензими участват и в други процеси в организма, включително имунологичните реакции, кръвосъсирването и др.

Освен всичко това, ензимите непрекъснато се борят с постъпващите в организма токсини. При наличие на хронични или остри заболявания обаче, ензимите в организма започват бързо да се изчерпват, което води до перманентна умора, преждевремнно стареене и др. За възстановяването на ензимния баланс в организма понякога не е достатъчен само правилен хранителен режим, но и допълнителен прием на храносмилателни ензими.

Интересен факт е, че панкреатичните ензими не могат да бъдат открити в кръвта на болния от рак човек.  Производството на ензими при пациенти, болни от рак, е значително намалено. Известно е също, че сред вегетарианците случаите на болни от рак са много по-редки, в сравнение с хората, които консумират месо и млечни продукти. Именно затова специалистите препоръчват прием на повече сурови растителни храни, като плодове и зеленчуци, както и ядки и семена.

Наличието на достатъчно количество ензими в тялото гарантира добро здраве и перфектно храносмилане. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.