Search
Филтрирай по...

Цинкът мори настинката

Цинкът мори настинкатаВ сезона на грипа и настинките много хора се чудят как да се справят с течащия нос, зачервеното гърло, болките в мускулите и ставите, световъртежа и постоянната отпадналост. В повечето случаи прибягваме към добре познатия Витамин С или разтворимите прахчета с Парацетамол. Съвсем наскоро обаче бяха изнесени данни за ползата от цинка при настинки и грип. Оказва се, че този така важен минерал може да подобри състоянието ви и да ви “вдигне на крака” за 24 часа. Изследванията са направени паралелно в 15 клиники в Индия в продължение на една седмица. Лекарите давали цинк на някои пациенти с настинка и плацебо – на други. Оказало се, че тези, които получават цинк се възстановяват невероятно бързо. В проучването взели участие над 1000 доброволци.
Все още обаче изследователите не могат да кажат каква е оптималната доза от цинк при простуда и при грип. Те обаче са категорични, че минералът помага за борба със зачервеното гърло и течащия нос.
Настинката е една от най-разпространените болести по света. Статистиката сочи, че възрастните се разболяват средно между 2 и 4 пъти годишно, а децата могат да боледуват дори до 12 пъти. Въпреки усилията на фармацевтичните компании все още няма лекарство, което да лекува простудата бързо и без усложнения..

Ревита Ви препоръчва

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Мореплаватели/ Имунна защита, 145 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Ехинацея, 400 mg

Ехинацея & витамин С, 492 mg

Ехинацея & астрагалус & рейши, 400 mg

Ехинацея, 30 ml (без алкохол)

Самбукус за деца сироп, 120 ml

Самбукус, 200 mg

Самбукус имун систем сироп, 120/240 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Самбукус сироп 120/240 ml

Черен бъз (плод & цвят), 575 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top