Search
Филтрирай по...

Цинкът пречи на рака на простатата

Цинкът пречи на рака на простататаПриемът на цинк значително намалява процента на смъртност при болните от рак на простатата. Това твърдят изследователи от Швеция и Университета в Харвард. Те изследвали 525 мъже на възраст над 80 години. Участниците в изследването били диагностицирани с рак на простатата в периода между 1989г. до 1994г. Те били следени за това какви количества калории, желязо и цинк приемат. През 2009г. причините за всички смъртни случаи били изяснени. Ето и резултатите:

През 6-те години строго следене на пациентите, 475 от тях починали. 218 от смъртните случаи били причинени от рак на простатата. Смъртността при 36% от мъжете, които приемали повече от 15,6 милиграма цинк на ден, бил много по-малък, отколкото при останалите мъже. При  тези, които са пили големи количества цинк и чиито тумори били локализирани, смъртността била 76% по-ниска, отколкото при тези, които приемали малки количества от минерала. Приемът на желязо не показал същите положителни резултати като цинка при рак на простатата. Заключенията не включват полезността на цинка при други ракови заболявания.

Изследователката Мара М. Епщайн споделя: „Резултатите показват, че увеличаването на приетите количества цинк имат пряко отношение към намаляване на смъртността при мъже, диагностицирани с рак на простатата (особено при мъже, на които местоположението на тумора е локализиран). Именно тези резултати трябва да насърчат бъдещи проучвания и изследвания за ползите от цинка за болните от рак на простатата.

Ревита Ви препоръчва:

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Мореплаватели/ Имунна защита, 145 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Самбукус имун систем сироп, 120 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top