Search
Филтрирай по...

Цитронела срещу комари

Цитронела срещу комариМаслото от цитронела е едно от най-популярните етерични масла. То се извлича от различни видове диви треви, които растат в тропическите райони на Югоизточна Азия, Южна Америка и Карибите. Видовете треви, от които се добива маслото, са наречени лимонена трева и се използват като ароматни билки срещу комари и други насекоми.

Цитронелата се е използвала в много ароматизиращи продукти още преди повече от 50 години. Тя е основен компонент в продуктите, отблъскащи комари, мухи, кърлежи и други жилещи насекоми, които могат да бъдат много опасни. Някои от тях пренасят болести като малария, треска, енцефалит и др. Терпените в маслото от цитронела блокират невронните пътища на насекомите и пречат на тяхното свободно движение и обмяна на веществата. Въпреки че не ги убива, цитронелата силно ги отблъсква заради парализиращото си действие.

Маслото от цитронела съдържа комбинация от алдехиди и алкохоли. Основните алдехиди са т. нар. транс- и цис-цитрал, както и цитронелал. Алкохолите са гераниол и цитронелола, които представляват аналози на алдехидите.

Много хора предпочитат да се предпазват от неприятните насекоми именно с цитронела, защото не съдържа химични вещества, както повечето спрейове против комари. Продуктите с цитронела са нетоксични и имат силно противогъбично действие.

Репелентните лепенки със 100% натурално масло от цитронела имат изключително отблъскващо действие. Те нямат пряк досег до кожата, а се лепят върху дрехи, обувки, аксесоари, колички, легла, палатки и т.н. Освен това не предизвикват алергии и не оставят петна. Могат да се използват многократно, като се приберат във фолиото и се извадят за повторно ползване.

Вече не бива да се притеснявате за децата и цялото семейство. Напълно натуралният начин за справяне с комарите и кърлежите елиминира всички опасности от алергии и раздразнения на кожата. Репелентните лепенки с масло от цитронела ще ви защити часове наред без да си спомняте за досадните насекоми.

Научи повече за лепенките против комари тук

6 thoughts on “Цитронела срещу комари”

 1. Asen Karamfilov

  В кои магазини или аптеки мога да закупя мин.три опаковки от “веселите лепенки”против комари,за да ми е спокойно лятото?

  1. Ревита

   Здравейте,

   Бихте ли ни казали за кое населено място се интересувате и, евентуално, квартал.

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

 2. Tsvetelina

  tursia SILEN produkt sreshtu kurleji i komari, za nas i decata..s estestveni sustavki, razbira see

  ima li opcii na bg pazar?

  0892-466-515

  1. Здравейте,

   Можем да Ви препоръчаме Калмофитол organic спрей против комари Калмофитол е изцяло натурален продукт. Притежава Bio сертификат, който гарантира, че продуктът е произведен от поне 70% organic съставки.

   Предлагаме и лепенки и гривни против комари и кърлежи, напоени с масло от цитронела.

   За допълнителна информация, оставаме на Ваше разположение.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

 3. Веска Атанасова

  в агроаптеката продавахме един продукт с това съдържание, гел ,но вече не го внасят и търся нещо подобно

  1. Ревита

   Здравейте,
   изпращаме отговорa на запитването Ви по имейл.

   Хубав ден,
   Весела Такучева
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top