Search
Филтрирай по...

Чаша вино се справя с диабета

Чаша вино се справя с диабетаСамо ден след Трифон Зарезан е добре да си припомним ползите от хубавото вино. Не случайно французите са ценители на тази великолепна напитка. Според австрийски учени чаша вино регулира кръвната захар и може да действа почти като някои стандартни лекарства срещу диабет. Изследователите смятат, че виното предпазва от покачване на кръвната захар и намалява риска от захарна болест. Това се дължи на високото съдържание на веществата полифеноли в гроздовите семки. Учените са установили, че те са толкова силни антиоксиданти, че могат да се справят с покачването на кръвната захар дори при хора с риск от диабет.
Гроздовите семки са изключително богати на полифеноли. Те успешно се справят със свободните радикали. Свободни радикали са молекули, които причиняват редица заболявания. Те се произвеждат от кислородния метаболизъм в човешкия организъм, а така също и вследствие на въздействието на определени химични съединения. Тези химикали се срещат най-често в замърсителите на околната среда, радиацията, цигарения дим, алкохола и др. Антиоксидантите, каквито са полифенолите са единствения начин за борба със свободните радикали.
Австрийските учени са сравнили 12 различни вина и грозде и гроздовите семки, от които се правят. Те установили, че с най-добър потенциал в борбата с диабета са гроздовите семена от червено грозде. Все пак учените подчертават, че хората не бива да прекаляват с консумацията на червено вино – една чаша дневно е напълно достатъчно. Изследователите съветват, ако искате да се предпазите от диабет да приемате гроздови семки под формата на хранителни добавки. Така полифенолите ще действат пряко върху свободните радикали и ще контролират нивото на кръвната захар.

Ревита Ви препоръчва

Гроздово семе, 300 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top