Search
Филтрирай по...

Чаят в пакетче

Чаят в пакетче

Несъмнено изобретяването на малките пакетчета за чай улесни значително приготвянето на ароматната напитка. Широкият асортимент на пакетирания чай позволява на всеки да направи своя избор, изхождайки от своите вкусови пристрастия. Порциите на чая в пакетчета са нормирани и могат да бъдат приготвяни бързо и лесно и то директно в чашата. Но удобството има и отрицателна страна.

За приготвянето на чай в пакетчета се използват остатъците от производството на листния чай, а по-просто казано чаеният прашец. При печенето на чаените листа обикновено се натрошават онези листенца, които са прегорели и практически не съдържат полезни вещества. При варене подобен прашец не може да даде наситен тъмен цвят, поради което производителите често са принудени да добавят в пакетирания чай оцветители. Неприятният вкус и мирис от хартиеното пакетче пък се притъпяват с помощта на ароматизатори. Заедно всички тези фактори оказват негативно влияние върху защитните функции и обменните процеси в организма, а оцветителите често стават причина за алергии, а в някои случаи могат дори да повишат уязвимостта на организма към ракови заболявания.

Чаените листа имат и една специфична особеност. Те притежават свойството да натрупват флуориди. В малки количества флуоридите могат да окажат благотворно влияние върху човешкия организъм, но съдържанието на тези вещества в една напитка не бива да превишава 4 части на милион. Количеството флуориди в пакетирания чай съставя над 6.5 части на милион. В този случай те се превръщат в отрова, която безпощадно атакува зъбите и костната ни система.

Вместо да използвате пакетчета чай, можете да си купувате цели листа чай или да взимате хранителни добавки, които притежават същите свойства и ползи.

Ревита Ви препоръчва:

Зелен чай, 450 mg

Калций § магнезий, 250 mg

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций § магнезий § витамин D, 250 mg

Корал калций, 805 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top