Search
Филтрирай по...

Червеното месо крие рискове!

Червеното месо крие рискове!Консумацията на червено месо може да доведе до рак на стомаха и дебелото черво. Ето защо хората трябва да забравят за шунката и агнешките пържоли. Това показва проучване на Научния консултативен комитет по хранене. Изследванията, проведени наскоро сочат, че червеното и преработеното месо съдържат вещества, които сериозно увеличават риска от смъртоносното заболяване. В тестовете, продължили цели 10 години са взели участие над 500 000 души от различен пол и на възраст над 40 години.
Според учените хората, които наблягат предимно на червено месо увеличават риска от рак на стомаха и дебелото черво с цели 79%.
Преработените меса водят до още по-висока опасност от развитие на онкологичното заболяване, тъй като се консервират, опушват или солят прекалено. Специалистите твърдят, че при преработката на месото се образуват канцерогенни вещества, които сериозно увреждат стомаха и червата. Ето защо учените са на мнение, че е добре да се ограничава консумацията на червено и преработено месо и да се набляга на плодовете и зеленчуците, богати на витамини и минерали.

Ревита
Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top