Д-р Су Чен Хм, д-р Джи-Чон Джонг и колегите им анализирали резултатите от предишни проучвания, които показват, че приеман в по-големи количества пиперинът намалява нивата на мазнините в кръвта и има и други полезни ефекти върху здравето.
Черният пипер се използва от векове в традиционната източна медицина за лечение на стомашно-чревни проблем, възпаления и затлъстяване. Въпреки широката му употреба все още учените не знаят много по какъв начин пиперинът се справя с мазните клетки. Изследователите смятат, че веществото влияе директно върху някои гени като пречи на създаването на мастни клетки. По този начин с времето мастните натрупвания изчезват. Специалистите смятат, че това е първата крачка за намиране на ефикасно средство за борба със затлъстяването и свързаните с него болести.
Коментари (0)
Нов коментар