Лошият холестерол е основен фактор, който увеличава риска от заболявания на сърдечно-съдовата система. За съжаление България стана печално известна с високия процент сърдечно-съдови заболявания. Именно те са в основата и на високата смъртност у нас.
Учените установили, че чесънът разрежда кръвта, чрез което предотвратява образуване на тромби. Той намалява високия холестерол благодарение на активната си съставка алицин. Това е нестабилно вещество, което се активира само при дъвченето на пресен чесън. Сушеният или температурно обработеният чесън губи голяма част от алицина. Ето защо най-добрият начин да се приема чесън е млян и суров или като хранителна добавка, в която са извлечени полезните вещества.
Ревита Ви препоръчва
Чесън (луковица), 580 mg
Чесън & магданоз, 545 mg
Гарлицин, 350 mg
Гарлицин HC, 400 mg
Гарлицин имун съпорт, 400 mg
Здраво сърце, 600 mg
Здраво сърце плюс, 1000 mg
Ситринол, 150 mg
Ситринол и фитостероли, 255 мg
Коментари (0)
Нов коментар