Search
Филтрирай по...

Четири мита за детоксикацията

Четири мита за детоксикациятаДетоксикацията е прекрасен начин, за да пречистите тялото си от вредните токсини, натрупани през зимата. Всеки специалист ще ви каже, че една програма за пречистване трябва задължително да включва много плодови и зеленчукови сокове и хранителни добавки, които по естествен път да премахнат вредните вещества. Защо обаче малко хора го правят? Та нали всеки ден мием ръцете си, защо не искаме да “измием” тялото си поне два пъти годишно? Предлагаме ви няколко мита за пречистването, които спират много хора да прибягнат до детоксикацията.
Мит № 1: Пречистване означава гладуване.
Истината: Всъщност най-вероятно по време на детоксикацията ще се добавите още някои хранителни продукти към вашата диета. Всичко, от което трябва да се откажете за няколко седмици са неща, които знаете, че така или иначе ви вредят – рафиниран бял хляб, захар, сушени меса, прекалена употреба на кофеин. В замяна може да се храните богато с пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, бели, печени на грил или на скара меса. Скоро ще видите, че по този начин ще се почувствате по-енергични, по-свежи и стомахът ви “ще ви благодари”. Гладуването не е пътят на истинското прочистване – дори напротив. По време на детоксикацията трябва да се храните, но по-здравословно. Да пиете повече плодови и зеленчукови сокове, както и вода. Да се грижите за жлъчката, черния дроб и червата.
Мит № 2: По време на детоксикацията ще се чувствате слаби и изтощени.
Истината: Не съвсем. В началото на пречистването може да сте по-слаби, но това е само, защото трябва да се откажете от прекаляването с кафето и шоколада, с които сте свикнали. Само за 1 – 2 дни усещането ще изчезне, защото ще дадете на организма си енергия, идваща от плодовите и зеленчукови сокове. Веднъж излезли от капана на сладкишите ще забележите, че силата струи от вас. Към края на детоксикацията ще се тонизирани и много по-леки.
Мит № 3: Пречистването не е шега и трябва да прекарате повечето време в тоалетната.
Истината: Не е вярно. Ако спазвате програмата за пречистване и постепенно детоксикирате организма си тялото ви ще е като преродено. Съчетайте лека диета, упражнения, разходки. Само от вас зависи дали  ще пиете силни лаксативни средства, за да прекарате по-голямата част от деня си в тоалетната. Някои хора предпочитат да започнат програмата за детоксикация по този начин. Важно е обаче да дадете на тялото си ново начало.
Мит № 4: Най-важното, което трябва да прочистите е дебелото черво.
Истината: Не съвсем. По време да детоксикацията трябва да пречистите дебелото черво, но то не е единственият орган, за който трябва да се погрижите. Пречистването включва цялото тяло. То е цялостна промяна на начина на хранене и живот за известен период от време. По този начин ще се подмладите и ще се почувствате по-енергични. Не забравяйте жлъчката, черния дроб, стомаха…

Ревита Ви препоръчва

Алайв Годжи Бери, 1 л

Тисилин, 175 mg

Тисилин дижестив клийнс, 540 mg

Тисилин Супер, 750 mg

Тисилин клийнс (билкова пречистваща програма в 3 фази)

Тисилин клийнс (минерална пречистваща програма в 3 фази)

Тисилин дейли клийнс, 855 mg

Млечен бодил, 355 mg

Артишок, 450 mg

Глухарче (корен), 540 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top