×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Наред с поддържането на здравословно телесно тегло и редовната физическа активност, сега може да се добави и шипката към списъка на нещата, които може да помогнат  за предпазване от сърдечносъдови заболявания и диабет тип 2, сочи ново изследване.

За да се проучи този положителен ефект на 31 затлъстели пациенти с нарушен баланс на захарта им била давана напитка, която съдържа 40 грама екстркат или прах от шипка и контролна течност, която не съдържала нищо. Едни от участниците са консумирали в продължение на 6 седмици  разтвора с шипка, други – не. Но нито изследователите нито доброволците са знаели кой точно пие шипков разтвор и кой не.

След изтичането на шестте седмици направените замервания и изследвания са показали, че тези участници в експеримента, които са употребявали шипковата напитка значително  са намалили горната граница на кръвното, понижили са нивото на лошия холестерол   LDL, нормализирало се е неговото съотношение с добрия холестерол HDL, понижена била оценката за риска от сърдечно-съдово заболяване. Не е била забелязана промяна в телесната маса, долната граница на кръвното, в захарния баланс, холестерола HDL и триглицеридите.

Според авторите на изследването, резултатите показват, че екстратът от шипка може да представлява привлекателна алтернатива на статините, които нерядко предизвикват странични ефекти като болки в мускулите и увеличаване на черния дроб. Проучването установи, че приемането ежедневно на хранителна добавка със съдържание на шипка може да намали риска от сърдечно заболяване при затлъстели хора чрез понижаване на систоличното кръвно налягане и нивото на холестерола, обяснява д-р Сюзан Диксън, международно признат експерт в превенцията на хронични заболявания, епидемиологията и храненето, цитирана от vitaminshoppe.com.

Ревита Ви препоръчва:

Витамин С и шипка, 500 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.