Search
Филтрирай по...

Шоколадът действа като лекарство

ШоколадШоколадът е истински „супер продукт”, тъй като съдържа големи количества антиоксиданти и други полезни вещества. Изследвания, проведени от сътрудниците на Имперския колеж в Лондон (Великобритания), сочат, че шоколадът е способен да подтиска хроничната кашлица, да защитава кожата от ултравиолетовите лъчи на слънцето и да подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система. Съдържащият се в шоколада теобромин действа благотворно на нервната система, а веществото фенилетиламин повдига настроението и действа като антидепресант.

Шоколадът (особено черният) съдържа толкова много разнообразни полезни вещества, че много от лекарите го препоръчват в качеството на лекарствено средство. Медиците използват сладкото лакомство за лечение на различни видове заболявания, от зрителни нарушения до диабет, малария и астма. В Медицинската школа към Университета на Гана, шоколадът дълго време е използван като допълнително средство в терапията на хипертония, а лекарите от Лондонската офталмологична клиника препоръчват на пациентите си консумация на шоколад 30 минути преди провеждане на лазерна операция.

Освен това медиците твърдят, че шоколадът може да се използва и като отхрачващо средство при респираторни заболявания, като диуретик, афродизиак и средство за лечение на хипохондрична депресия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top