Search
Филтрирай по...

Шоколадът намалява опасността от инсулт

Шоколадът намалява опасността от инсулт Рискът от инсулт намалява с 20% при жените, които хапват шоколад всеки ден. Това показва ново проучване на шведски учени, публикувано тази седмица. Изследователите са категорични, че колкото повече шоколад ядете, толкова по-малка е опасността от инсулт. Предишни тестове показаха, че консумацията на шоколад (предимно черен) в умерено количество предпазва от сърдечно-съдови проблеми и регулира кръвното налягане. „Успяхме да докажем, че дори съвсем малко шоколад дневно намалява риска от инсулт драстично”, категорична е Сузана Ларсон – ръководител на проучването. Причината са какаовите флавоноиди, които имат мощни антиоксидантни свойства и потискат окисляването на лошия LDL холестерол, водещ до инсулт и други сърдечно-съдови заболявания. „Шоколадът предпазва както от исхемичен, така и от хеморагичен инсулт”, допълва специалистът. Според нея обаче шоколадът трябва да се яде в умерени количества, защото има много калории, мазнини и захар.
Статистиката сочи, че сърдечно-съдовите заболявания са убиец №1  в България. Причината е, че хората масово страдат от високо кръвно налягане (около 2 млн. души са хипертониците), имат високи нива на холестерол и кръвна захар, пушат (близо 3 млн. са пушачите), злоупотребява с алкохол, не се хранят здравословно и не спортуват. Малко пациенти са наясно, че инсултът убива два пъти повече жени отколкото ракът на гърдата. Данните сочат, че всяка година 2. 425 000 дами стават жертва на мозъчен инсулт, това е с 55 000 повече отколкото при мъжете.

Ревита Ви препоръчва

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Крил масло, 500 mg

Гарлицин, 350 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1 000 mg

Лют червен пипер (плод), 450 mg

Ситринол, 150 mg

Чесън (луковица), 580 mg

Живовляк (семе), 610 mg

Ситринол и фитостероли, 255 мg

Алое вера (лист), 550 mg

Рейши, 190 mg

Шийтаке – майтаке, 400 mg

Куркума, 500 mg

Смирна (смола), 550 mg

Чесън § магданоз, 545 mg

Сминдух (семена), 610 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Крил масло, 500 mg

Мега – ДХК, 1000 mg

Добро настроение, 471 mg

Хром, 200 mcg

Глюкоманан (корен), 665 mg

Юка (стебло), 490 mg

Бразилски женшен (корен), 500 mg

Люцерна (лист), 405 mg

Фо-ти (корен), 610 mg

Хлорела (микроводорасли), 410 mg

Ленено масло, 1300 mg 57%

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

GTF хром, 200 mcg

Ресвератрол, 325 mg

Лецитин, 1200 mg

Инозитол (витамин B8), 500 mg

Холин-инозитол (витамин B4-B8),

Алайв Годжи Бери, 1 l

Алайв Пауър Актив, 1 l

Алайв Акая, 1 l

Маслина (лист), 500 mg

Годжи бери, 500 mg

Алайв мултивитамин, 1 g

Соя изофлавони, 500 mg

Естросой, 335 mg

Естросой плюс, 335 mg

Орегонско грозде (корен), 475 mg

Алайв Пауър Акктив, 1 l

Гроздово семе, 300 mg

Глог (плод), 510 mg

Гарлицин HC, 400 mg

Коензим Q10, 30 mg

Коензим Q10, 50 mg

Коензим Q10, 100 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top