Както и гроздето, ябълковият сок притежава антиокислителни свойства, повишата натрупването на естествени защитни елементи в организма и предпазва от атеросклероза. Освен това сокът от този незаменим плод стимулира работата на стомашно-чревния тракт, понижава риска от заболявания на черния дроб, предпазват от затлъстяване и помага за стопяването на излишните мазнини.
Кафявият ориз е изключително добър източник на фибри. Той намалява нивата на лошия холестерол и почиства кръвоносните съдове от плаки. Изследвания показват, че кафявият ориз пази сърцето от вредни протеини. Белият ориз не съдържа тези полезни вещества, защото при неговата обработка те изчезват. След преработката на ориза над 80% от витамините и над 90% от растителните фибри “си отиват”. В кафявия ориз тези полезни за организма елементи остават непокътнати. Според американски и японски учени случаите на сърдечно-съдови заболявания в Япония са много по-малко именно защото ядат ориз почти всеки ден.
Ревита Ви препоръчва:
Зеленчуков антиоксидант, 450 mg
Витамин С – биофлавони, 500 mg
Витамин С – минерален произход, 500 mg