Search
Филтрирай по...

Ябълков сок и кафяв ориз за сърцето

 

Ябълков сокИзследватели от университета в Монпелие, Франция, имат нови данни за това как да се предпазим на сърдечно-съдови заболявания. Според тях сърдечните проблеми могат да се предотвратят с пиенето на ябълков сок.

Както и гроздето, ябълковият сок притежава антиокислителни свойства, повишата натрупването на естествени защитни елементи в организма и предпазва от атеросклероза. Освен това сокът от този незаменим плод стимулира работата на стомашно-чревния тракт, понижава риска от заболявания на черния дроб, предпазват от затлъстяване и помага за стопяването на излишните мазнини.

Кафяв оризКафявият ориз на свои ред нормализира кръвното налягане. Заменянето на белия ориз с кафяв значително намалява риска от сърдечен удар, твърдят учени.

Кафявият ориз е изключително добър източник на фибри. Той намалява нивата на лошия холестерол и почиства кръвоносните съдове от плаки. Изследвания показват, че кафявият ориз пази сърцето от вредни протеини. Белият ориз не съдържа тези полезни вещества, защото при неговата обработка те изчезват. След преработката на ориза над 80% от витамините и над 90% от растителните фибри “си отиват”. В кафявия ориз тези полезни за организма елементи остават непокътнати. Според американски и японски учени случаите на сърдечно-съдови заболявания в Япония са много по-малко именно защото ядат ориз почти всеки ден.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Плодов антиоксидант, 450 mg

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top