×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Яжте с по-голяма вилица, за да отслабнетеПовечето дами, които са се подлагали на диета знаят, че хранителните порции и скоростта, с която хапват е от съществено значение за загубата на килограми. Сега обаче трябва да обърнат внимание и на големината на приборите. Американски учени от Университета в Юта, Солт Лейк Сити (САЩ) са установили, че хората, които използват по-големи вилици ядат по-малко. „Визуалните стимули са много важни по време на диета. Големите прибори дават сигнал на мозъка, че вече няма нужда от храна и човек се засища по-бързо”, пише в доклада на изследователите. Те тайно наблюдавали редовните клиенти в италиански ресторант в продължение на два дни. Някои хора хапвали с по-малки вилици, а други с по-големи. На следващия ден учените сменили вилиците. Те измерили и теглото на всяка чиния с храна преди и след като се поднесе на клиентите. Оказало се, че хората с по-малки вилици хапват много повече. Колкото по-голяма е вилицата, толкова по-малко храна изяжда човек.
Учените формулирали и пет съвета, за да се сбогувате с нежеланите килограми.

  • Споделете предястието или салатата си с приятел.

  • Изберете малък бургер в любимата си бърза закуска.

  • Поръчайте малка порция пържени картофи.

  • Пийте малка сода.

  • Помолете да опаковат половината от порцията ви за вкъщи, за да може да я изядете на следващия ден.


Учените установили още, че през последните няколко десетилетия, размерът на порциите (от кифли и сандвичи, до китайска храна) е нараснал значително. За съжаление в повечето Западноевропейски държави това се оказва почти пагубно за добрата фигура. Процентът на затлъстяване при възрастните скача с всяка изминала година расте. Големите порции в ресторантите са допринесли и за заблудата, че и у дома трябва да се яде повече. Проучвания сочат, че днес хората хапват с 20% по-големи порции зърнени закуски и слагат с 30% повече мляко в сравнение с отпреди 10 години.
Не само големината на порциите е виновна за тази епидемия от шишковци. Постоянното предлагане на евтина, но нискокачествена храна променя представите на хората за здравословното и правилно хранене.
Ето защо изследователите съветват – купете си големи прибори и внимавайте с количествата.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.