Search
Филтрирай по...

Яжте фибри за добро настроение

Фибри за добро настроениеСпоред учени богатите на фибри храни не само правят фигурата по-стройна и красива, но и подобряват настроението, повишават съпротивляемостта на организма към стрес, изострят възприятията и ускоряват мисловните процеси.

Специалистите твърдят, че фибрите оказват благоприятно въздействие върху храносмилателния тракт, стабилизират работата на стомаха и способстват за извеждането на шлаките от организма. Освен това влакната понижават нивото на холестерол в кръвта и намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Диетолозите разграничават два основни вида фибри – неразтворими и разтворими. Първите не се разтварят под въздействието на храносмилателните ензими – те преминават през организма и го пречистват. Богати източници на неразтворими фибри са пшеничните трици и пълнозърнестите храни. Вторият тип фибри се разтварят в стомашно-чревния тракт до специфична лепкава субстанция, която стимулира функциите на отделителната система. Богатите на разтворими фибри продукти са зеленчуци като: аспержи, броколи, брюкселско зеле, цветно зеле, тиквички, краставици, чесън, зелена чушка, маруля, грах, спанак, домати и др.

Ревита Ви препоръчва:

Ленена пудра, 454 mg

Коноп & протеин & фибри, 454 mg

Алайв Акая, 1 l

Алайв Пауър Актив, 1 л

Глюкозамин сулфат, 500 mg

Глюкозамин сулфат & МСМ, 875 mg

Глюкозамин HCL, 375 mg

Глюкозамин HCL, 500 mg

Глюкозамин хондроитин, 820 mg

Мега ЕФА бленд, 1 350 mg

Метаболик ресет шейк

Тисилин (билкова пречистваща програма в 3 фази)

Тисилин (минерална пречистваща програма в 3 фази)

Тисилин дейли клийнс, 855 mg

Хуск (люспи), 525 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top